SIBO test - suma

nikuskaakolarova
6. mar 2023

Dobrý deň dnes som sa objednala na SIBO test na odporúčanie gastroenterológa keďže v žalúdku mi nič nenašli ale mám stále bolesti v žalúdku a tak tak mi kázal sa objednať ešte na ten SIBO test v telefóne mi nič nepovedala len že na e-mail mi pošle postup a tam že cena 50eur. Skoro ma porazilo mám len rodicak.Prosím koľko ste vy platili. Ako mne by ti nevadilo ale ledva využijeme a ešte 50 eur za test 🤷‍♀️vďaka

katkine_terapie
6. mar 2023

@nikuskaakolarova ano, ten test stoji okolo 40-50€, ako kde, ale idealne je ist na taky, ktory vysetri aj vodik aj metan.

nikuskaakolarova
autor
6. mar 2023

@katkine_terapie no neviem čo mi budú všetko robiť ale vraj bude ten test trvať cca 2 hodiny

katkine_terapie
6. mar 2023

@nikuskaakolarova SIBO test je v pohode, vypijes sladku vodicku a bude dychat do pristroja v pravidelnych intervaloch. Ak sa vyluci SIBO, patras dalej. Ak sa potvrdi, daju ti atb. ALE! SIBO je iba nasledok nie pricina, takze treba patrat po tom, co ho spusta. Moze byt za tym laktozova intolerancia, fruktozova intolerancia, alergie, intolerancia na lepok, syndrom drazdiveho creva....Pri SIBO je dobre nasadit aj FODMAP dietu. Najdes naprikad tu: https://lowfodmapdieta.cz/seznam-zakazanych-pot...

nikuskaakolarova
autor
6. mar 2023

@katkine_terapie no brali mi na gastro dve vzorky zo žalúdka a bola som aj na imunológii a už čakám len na výsledky oen dlho trvajú

katkine_terapie
6. mar 2023

@nikuskaakolarova asi brali celiakiu a laktozu ev. helicobaktera. Na imuno asi alergie (intolerancie sa zvycajne nevysetruju z krvi). Uvidis, ake budes mat vysledky a potom skus ten SIBO test.

nikuskaakolarova
autor
6. mar 2023

@katkine_terapie no na gastro mi bral na helikobaktera to viem a ešte na niečo ale zabudla som čo to bolo 😁 no a na imunológii mi pokvapkáli na ruku také vzorky vodicky tam bolo mlieko banán a kadečo iné potom popichala ihlou a čakala som cca 20 minút ale tam sa neukázala žiadna alergia tak vzala ešte krv do troch skumaviek a teraz v marci idem pre výsledky

katkine_terapie
6. mar 2023

@nikuskaakolarova ano, to boli alergie na imuno, ale mozes mat intolerancie a tie potom robia problemy aj so zaludkom. Uvidis, co to SIBO.

nikuskaakolarova
autor
6. mar 2023

@katkine_terapie a intolerancie mi kde zistia z toho sibo?

katkine_terapie
6. mar 2023

@nikuskaakolarova nie, na SIBO teste nezistia intolerancie, "iba" premnozene bakterie, ktore produkuju bud vodik alebo metan (meratelne). Intolerancie sa niektore daju zistit "hadickou do zaludka" (endoskopia)- zisti sa laktozova a histaminova intolerancia. Fruktozova intolerancia sa da zistit na vydychovom teste (podobny ako SIBO). Ine intolerancie najmä odpozorovanim a zapisovanim toho co zjest a nasledne priznaky.

nikuskaakolarova
autor
6. mar 2023

@katkine_terapie hadica do žalúdka je gastroskopia nie? Na tej hadici do žalúdka som bola tam mi bral tie vzorky zo žalúdka

nikuskaakolarova
autor
6. mar 2023

@katkine_terapie aha už chápem 😁 no na endoskopiu nepôjdem ani za svet

katkine_terapie
6. mar 2023

@nikuskaakolarova endoskopia (pre gastro) je gastroskopia alebo kolonoskopia 🙂

nikuskaakolarova
autor
6. mar 2023

@katkine_terapie dobre ďakujem snáď sa zistí čo to je ešte ma napadlo či to nemôže byť alergia na nejakú mliečnu zložku alebo neviem lebo mám aj vyrážky na pleciach a svrbia a štipu ako tie výrazky mám na celých rukách už roky ale teraz má na ramenách začali aj svrbiet

katkine_terapie
6. mar 2023

@nikuskaakolarova moze, počkaj na vysledky, od toho sa treba odrazit.

nikuskaakolarova
autor
6. mar 2023

@katkine_terapie to áno a ďakujem za odpovede 🙂❤️