Sibo a eliminačná diéta

livusenka11
17. aug 2024

Dobrý deň,včera mi prišli na SIBO mám už dva mesiace strašne problemi s žalúdkom už som schudla 10kg.
Mám intoleranciu na laktozu,bola som znovu na gastre čakám na výsledky inak krv sono OK.
Alergoligčka mi zatiaľ dala len papier čo mám a nemám jest lieky až v pondelok leno tam nebola.Chcem zacat FODMAP dietu ale neviem ako zacat.Vyradili ste iba potraviny ktoré by sa nemali? alebo ste išli cez eliminačnú dietu potravina po potraviny.Vela o tom čítam ale nič moc o tej el.diete neni.Som fakt zúfalá lebo neviem kde mám zacat a mám stále bolesti brucha.

simsalabim
17. aug 2024

@livusenka11 ja som iba dodrziavala FODMAP tusim 6? tyzdnov+ uzivala Normix a potom probiotika a ExHelico. Velmi rychlo sa to dalo do poriadku.

lubossi
17. aug 2024

Bukovsky to ma jednoduchov slovenčinou popísané v knihe Zachráňte svoje črevo..

3princezne
17. aug 2024

Ja som isla podla fodmap diety, co mi Dr dala papier, co jest. Ja som jedla hlavne maso a vajicka, aby som ako tak prezila pocas diety. Schudla som dokonca zopar kg, ale mne bolo treba z brucha schudnut. Uzivala som antibiotika normix a probiotika k tomu. Zabralo. Postupne ked som zacala znova jedavat bez diety, tak som postupne zistila, s cim to nesmiem prehanat, pripadne co radsej nejest vobec. Ale ja doteraz jem uplne bezmliecne, lebo mi vlastne zistili, ze neznesiem aktualne ziadne mlieko, nie len laktozu. Aj ked to sa moze zmenit casom este.

3princezne
17. aug 2024

@simsalabim inak k tej tabulke, mne napriklad vadi zrely banan, taky zelensi mi neprekaza

livusenka11
autor
17. aug 2024

@simsalabim Dobrý deň,dakujem pekne za odpoved.Isli ste podľa presne tejto tabulky? zz nemáte vôbec ťažkosti?

livusenka11
autor
17. aug 2024

@3princezne Dobrý deň,ďakujem za odpoved.Ja mám tu laktozu ale nedodržiavala som to úplne :/ takze možno aj preto sa mi to zhoršilo.Teraz už jete normálne (okrem mlieka )?a ako dlho vám trvalo sa dať dokopy.Ja som fakt zúfalá lebo mám pocit že nemôžem nič jest 😭

livusenka11
autor
17. aug 2024

@lubossi a prosím ešte jedli ste bezlepkové pecivo z obchodu alebo ako ste ho nahrazali?

simsalabim
17. aug 2024

@livusenka11 ja peciva tak vela nezjem… mala som mozno 1-2x 100% razne pecivo, inak pecenu polentu a som jedla ine obilniny, co odporucaju (kasa, priloha). A ano, uz som ok. A aj ja mam laktozovu intoleranciu a snazim sa davat si pozor alebo si dam Laktosolv.

3princezne
17. aug 2024

@livusenka11 odporucam naozaj dodrziavat riadne dietu. Ale ak chcete zhresit, kupte si tablety laktazan alebo nieco podobne. No nejem uz tak ako predtym, radsej sa urcitym veciam vyhybam, co mi nerobia dobre. Ale na to asi pridete. Ja som totalne vsetko mliecne vyradila. Napriklad moju dcerku tiez bolievalo brucho a doktorka nam poradila vyradit laktozu na mesiac, ze az potom pozorovat, ci nastala zmena, ci ju brucho prestalo boliet. A teda ked mozem poradit, mne velmi pomaha nechat si vytravit. Ziadne take, ze jest 5x denne. Ideal je pre mna jest len 3x denne. Inak crevo nestihne vytravit a nafukuje ma, to uz poznam, ked mi to zacina, presne vtedy si davam vacsi pozor pri strave, lebo ja som taka, ze ked sa mi zruti travenie tak vraciam aj par dni vkuse

3princezne
17. aug 2024

@livusenka11 inak k tomu bezlepkovemu pecivu, ako tak sa da jest znacka Shar, alebo vitacelia. Ale ja som toho moc z peciva nejedla. Ked tak popozerajte na nete, ci mate nejaku dobru bezlepkovu pekaren v okoli, lebo vacsina z tych bezlepkovych veci nie je velmi chutna. Este pomoze chlebik si opiect, ak to nejde dole krkom 🙂

livusenka11
autor
17. aug 2024

@3princezne dakujem za odpoved,no čo som ale pozerala všade sú kvasnice a to by sa tiež nemalo pri SIBE alebo sa mýlim?

3princezne
18. aug 2024

@livusenka11 toto si uz nepamatam. Ale kolace som nikdy nejak nejedla, takze ja jem kvasnice jedine v chlebe, neprehanam to s nimi.