Rastlinné mlieko podobné kravskému

domka222
17. júl 2024

Tie ,ktoré máte deti alebo samotné máte ABKM,aké rastlinné mlieko sa najviac podobá kravskému? Dcéra musí mať aspoň raz denne mlieko. Ďakujem za každú radu

dzina007
17. júl 2024

Nam sa najviac osvedcil NotMilk. Nieje to uplne to iste ale chutovo mi to ide lepsie ako nejake mandlove ci kokosova

domka222
autor
17. júl 2024

@dzina007 a ktoré Alpro,alebo z dm? Aj ja som teda čítala, že ovsené je asi naj varianta ku kravskému

daja07
17. júl 2024

@domka222 myslim ze ziadne. Treba dietatu najprv vysvetlit ze kravske mlieko nemoze, ze sk chce mlieko, tak existuju alternativy, mozete poochutnavat a mozno si najde nieco co jej bude chutit. Ak nie tak si bude musiet zvyknut na den bez mlieka, resp. s inym napojom (cajom?)
Nemame problem s mliekom, ale len tak pre zmenu chute alebo ked niekto doma ma nejake traviace potiaze tak sem tam kupime rastlinne mlieko. Podla mna treba ochutnavat, aj to iste mlieko ale inej znacky chuti inak. Niekedy Alpro boli vyrazne dosladzovane, neviem ci to je este tak. Tie z dm su celkom fajn, mali sme aj z lidlu a tesca. Vyslovene hnusne pre nas bolo makove mlieko. Ale ryzove alebo mandlove bolo celkom fajn. No nechuti ako klasicke mlieko. Myslim si, ze ak to mysis pit dlhodobo, tak je to o zvyku. Najst to ktore ti chuti

00kvetinka00
17. júl 2024

Skúste pohľadať v okoly ci niekto nemá kravicky s A2A2 mliekom zistené testom.

Skúste si pozrieť stránku MADONAN(KLAČANY) TAM o tom hovoria ..... napr našli sa kravky aj v MADUNICIACH.

JEDINE MLIEKO ktoré môžem je od týchto krav potom už len nahrady ...bkupujem v DM tam mi chutia 3 druhy.
Občas lidl ale to je na 4tom mieste to len v čase núdze

domka222
autor
17. júl 2024

@daja07 tak viem,že chuťou to presne nenahradí nič iné, lebo kravské má predsa svoju špecifickú chuť
@00kvetinka00 z dm prosím ktoré?

kacena4
17. júl 2024

nerozumiem že musím mať aspoň raz denne mlieko no ak má alergiu na mlieko tak ho mať ťažko bude. žiadna náhrada ozaj žiadna nie je ako mlieko. je to zafarbené do mliečna ale chutí ako grcka. my sme ostali bez náhrad mlieka uplne. dieta vie ze nemoze aj ze ak poruší dietu ma problemy

domka222
autor
17. júl 2024

@kacena4 dcéra ešte nemá nič potvrdené, čakáme na vyšetrenie nakoľko má v stolici hlien. Viem,že to môže byť kludne aj celiakia,ale ako prvú možnosť chcem skúsiť vysadiť mlieko,keďže syn má potvrdenú ABKM

luciferka93
17. júl 2024

@domka222 môj ma ABKM od 8 mesiacov. Reči ako mlieko mat nebude keď ma alergiu neuznávam.... Môj ma skoro 3 roky a mlieko pýta stále, jasne ze to nie je mlieko ako také ale ako náhradu ma rad mandľové, keď bol menší používala som skôr ovsené to sa tak najviac "rovnalo" mlieku.... Sójové je super ale keď bol menší robilo mu problém teraz už toleruje ale nechuti mu.... Ak by vám vyšli testy pozitívne na ABKM tak vám predpisu pravdepodobne neocate je na predpis, môj malý ho pije rad, a pri mlieku sa vždy ukludni aj pred spaním ☺️

anketkarka
17. júl 2024

Mne najviac chutí Billa mandľové a ovsené. Moje deti ho síce nepijú, ale do musli a na krupicovu kašu im chutí tiež.

dominikamacakova
17. júl 2024

Čo sa týka živín tak buď sójové, alebo ovsené. Kokosové, mandľové sú iba ochutená voda. Dávaj pozor aj na zloženie, lebo veľmi sa to tvári zdravo a potom zistíš, že to má osem zložiek a z toho päť éčok