pred casom som bola u alergologa na testoch na alergie, kde mi nic nevyslo, iba tam kde mi bol kvapnuty histamin (doktorka vravela, ze to je kontrolny bod, ze test na alergiu funguje) mi to riadne opuchlo, zaver bol, ze nemam ziadnu alergiu. mne vsak stale nie je dobre po vacsine jedal. vacsinou je to u mna extremne svrbenie.
a dnes mi zrazu napadlo, ci to, ze mi opuchol bod s histaminom neznamena, ze mam nahodou HIT? vtedy mi absolutne nepadlo sa to opytat, ci tej bod s histaminom napuchne kazdemu alebo to naozaj sluzilo iba na kontrolu pre ostatne alergeny? neviete nahodou?
Vyziadaj si Alex test na vsetky mozne alergeny... Ale stoji cez 200 eur, nie je preplacany... Mne robili vsetky dostupne testy aj tento plateny a stale neviem, co mi z casu nacas urobi velku reakciu s opuchom tvare, hnackou, kychanim, stiahnutym hrdlom a pod... Asi nejaka skrizena reakcia... Dali mi pre istotu epipen, keby bolo najhorsie.
@ikonica cize nevyslo ti nic?
inak mne robili aj testy na alergiu z krvi (normalne cez poistovnu), ale ani tam mi nevyslo nic.
No na prekvapenie mi vysli ustrice, ktore neviem ci som vobec niekedy jedla (aj lekar povedal, ze u nas pomerne vzacna alergia), trosku soja, ale len slaba reakcia, a pele o ktorych som uz vedela od cca 16 rokov... Ale nic take co by mi dalo odpoved, z coho sa raz za cas zo mna stane mutant 😁 zistovali aj farbiva a aditiva a nic... Cize neviem co robit alebo nerobit aby som sa tej reakcii vyhla, lebo zakazdym som pred reakciou jedla cosi ine a reakcia prisla niekedy az dve hodiny po poslednom jedle...
Mne robili pricktesty aj testy z krvi a nasledne este ten rozsiahly alex test z krvi mimo poistovne.. ale odpovede som sa nedockala 😑
Ahoj za tie prick testy ste platili alebo ich Prepláca poistovna? Vdaka
inak DAO mam v norme, to mi robili na gastre hadicou.