Potravinová intolerancia - príznaky a vyšetrenie

23. nov 2020

Pekný večer, prosím, je tu niekto kto ma potravinovú intoleranciu?? Mám taký pocit, že mi škodí nejaká potravina, jem všetko. Veľmi často mi býva takmer po každom jedle zle, resp. mám bolesti jedla, aj po sladkom. Nie vždy, ale často. Na tvári sa mi tvoria nepekné podkožné zapálené vyrážky. Neviem, mám proste pocit, či to nemôže byť stravou. Čo ma však zaujíma ako a kde sa objednať na vyšetrenie a hlavne AKO takéto vyšetrenie prebieha?? Ďakujem.

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cezpat
24. nov 2020

Ja som si nechala urobiť test na 200 potravín na jednej klinike v Košiciach. Platila som si to sama.
Tam stačilo zavolať a objednať sa. Zobrali mi krv, a o pár dní som šla po výsledky, kde som mala konzultáciu s lekárkou.
Po eliminačnej diéte mi moje zdravotné problémy zmizli. Cena za testy je dosť vysoká, no stálo to za to.
Ale takisto to môžeš riešiť aj cez lekára, známej robil testy alergolog.

dajen_7
24. nov 2020

Mne bývalo taktiež zo všetkého zle stále som len sedela na wc, doma to brali ako výhovorku že nechcem chodiť do školy a môj priateľ zas tak že nechcem chodiť von s kamarátmi v priebehu pol roka som schudla 8 kíl a už som bola z toho tak psychicky vyčerpaná a znechutená že až potom sa to začalo riešiť obvodný mi dal papier na gastro a už bolo iba na mne si vybrať kam po objednaní lekárovi som mala konzultáciu pýtal sa keby to začal aký to malo priebeh čo mi nerobí dobre prezrel mi hmatom brucho a objednal ma na vyšetrenie na hadicu z hora po vyšetrení prišli výsledky s tým že mám laktozovu intoleranciu a mliečnymi výrobkom sa mám vyhýbať. Od vtedy moje problémy zmizli snažím sa jesť smotany jogurty a mlieka bezlaktozy ale tiež sa mlieku nevyhýbam úplne v malých množstvách si ho doprajem a neuškodí to možno ma trochu nadúva ale dá sa to prežiť (hlavne návštevy oslavy kde nie vždy sa dá vybrať a nemusia všetci robiť veci len špeciálne pre mna). Za posledný rok by som povedala že moje problémy úplne zmizli stalo sa možno dva krát že mi niečo nespravilo dobre ale myslím si že je to normálne a už vôbec to nesprevádzali take bolesti.

jogo78
Odpoveď bola odstránená
Zobraz