Potravinová intolerancia a zápal v tele

ssandyy
26. júl 2024

Dobrý deň,
Zažil niekto že mu vysli potravinové intolerancie na potraviny a mal zápal v tele?
Totiž už 2 roky sa trápim s ustnou dutinou, ako keby som tam mala stále zápal na tých ďasnách. Dala som si robiť intolerancie cez food detective a strašne veľa mi toho vyšlo. Žalúdok stolica všetko v poriadku nič nepociťujem v oblasti brucha.
Prejavila sa niekomu intolerancia inde ako v crevach alebo v stolici?
Bola som aj na gastre na hadici a tam všetko v poriadku. Zobral aj vzorky a nič nevyšlo. Mám milión vyšetrení o rôznych lekárov a všade všetko v poriadku...
Ďakujem za odpovede

lapersefona
26. júl 2024

@ssandyy co z potravin si natrvalo vylucila ako poctivo to dodrziavas? Ja by som vylucila mlieko a dala precistit pecem so sylimarinom

viestta
26. júl 2024

Zapal na dasnach ries so zubarom a dentalnou hygienou. Je nejaka pricina ked ich mas dlhodobo zapalene a tu treba odstranit.

ssandyy
autor
26. júl 2024

@viestta
@viestta takú odpoveď nepotrebujem
Ďakujem
Za 2 roky ma videlo 8 zubárov kde oni žiaden zápal ani nevidia...
Dentalna hygiena robena pravidelná... takže asi tak.. Pýtala som sa niečo úplne iné.

viestta
26. júl 2024

@ssandyy takze objektovne ziaden zapal dasien nemas ale ty vies, ze ho mas... No nic, chcela som poradit

ssandyy
autor
26. júl 2024

@lapersefona práve včera som sa len rozhodlala lebo tie potraviny čo mi vysli bol môj v podstate celý jedálny lístok bežného dňa. Preto je to ťažké.... A výsledky mi prišli pred nedávnom.
Áno o tej pečeni rozmysalm už dlho.
Dokonca ma z toho boli dosť často aj uzlina na krku ktorá bola tiež vysetrovana. A samozrejme všetko ok.
Sylimarin som ešte nepočula. Dosť často ľudia spomínajú pestrec. Sylimarin je lepší?

ssandyy
autor
26. júl 2024

@viestta písala som ako keby som tam mala zápal. Pretože ma tie ďasná bolia... dentalna hygienicka videla slabucko červené dasienko. Ďalšia dentalna, že mám krásne ďasná... Ale to nejdem riešiť
Pýtam sa niečo úplne iné....

lapersefona
26. júl 2024

Nerobili ti aj krvne testy na zapalove hodnoty? alebo pecenove testy? Sylimarin je vlastne ta latka v pestreci. Da sa kupit v tobolkach ale najviac ti pomoze vylucit uplne potraviny ktore si mala v cervenom poli. Ja som si dala v medirexe urobit ale polka z toho mi vysla tiez pozitivne, ale ze vraj to nie je este take spolahlive tak som vylucila iba laktozove veci a lepok obmedzujem co sa da

lapersefona
26. júl 2024

Este mi napadli mrtve zuby? Neostreovsli ti pred 2 3 rokmi kanaliky v mrtvom zube?

lilian183
26. júl 2024

@ssandyy keď je zápal treba vziať krv na aslo. Ak budú vysoké hodnoty lekár má poslať na hľadanie fokusov. Ak je problém so zubami je dobré urobiť 3D röngen

marianarem
26. júl 2024

@ssandyy Ja si nie som ista doveryhodnostou toho Food Detectiva. My sme si to s muzom tiez pred par rokmi robili. Ja mam silnu alergiu na arasidy a ano, arasidy mi tam vysli. Ale potom nam vysli este rozne dalsie veci. Vysadili sme, nic sa neudialo. Nasadili sme naspat, tiez sa nic neudialo. Asi o 2 mesiace na to mi vystrenie na vsetky mozne potraviny robila normalne lekarka a tam sa ukazali jedine tie arasidy, o ktorych viem a ine vobec nic.

zuzike123
26. júl 2024

Food detective je blbost, vysli mi presne take iste vysledky ako na obrazku danej firmy 😄 Ale nie uplne rozumiem naco vlastne riesis zapal, ked ocividne ziaden nemas, lebo ti ho nikde nepotvrdili. Naopak, napadol mi reflux, ktory vie drazdit az hrdlo, prip sa naozaj vratit az do ust, ale ak mas vsetky mozne vysetrenia, to by na to niekto prisiel.

ktochytavzite
27. júl 2024

@ssandyy tak si urob testy u alergologa,a z krvi to co zisťovali?Máš zvýšené aj zápalové parametre z krvi?

danielahamar
1. aug 2024

Mne na jazyku sa hneď prejaví, ak niečo nemozem