Ahojte.
Náš drobec (1r5m) trpí už dlhšiu dobu atopickym ekzémom. Prednedavnom sme z odberu krvi zistili, že mu mierne vadí pšenica, trochu viac vaječné bielko, a najviac rajčina. Testy boli realizované u detskej dr, čiže neboli také podrobné ako od alergologa. Obsahovali len par zakladnych alergenov. nemohli sme už dlhšie čakat, potrebovali sme zistiť príčinu kedže na alergologiu davaju termin najskor tak o 2 mesiace (dovtedy by sa mi cely doškriabal) ..bola som presvedčená,že mu vadia mliečne produkty pretože po syroch mal vždy horší ekzém a nakoniec vyšla pšenica😞
Bojuje tu niekto s rovnakou intoleranciou u bábätka? Može z toho vyrásť alebo najde sa tu niekto komu dieťa z toho vyrastlo?🙏🙏🙏
Je to velmi obmedzujúce pre mňa, neviem čo varit, celkovo malý nie je velký papkáč, uprednostnuje viac moje mlieko a čo mu chutilo tak zase nemože...velmi tym trpim ked si pyta niečo,’čo nemože papat a hlavne neviem čo mu možem všetko davat papat…pšenične produkty obsahuju vajičko, tie bezvaječné sú zase pšeničné..žltko som neprestala davat-neviem či je to správne..mam pocit ale že mu vadí viac potravin ktore v teste neboli ..špenát, banan , ..syr - aj ked mu v teste nevyšiel…neviem všetko odsledovat..ak zjem ja kakao, čoko, …už si niekedy myslim, že ma skôr histaminovu intoleranciu…
..Lepok je úplne všade. Som z toho zúfala…Lepkove potraviny može vobec papat, okrem tej pšenice?
Vopred ďakujem za nejakú odpoved
Moja mala alergiu na bkm, soju, paradajku, celer, ryby a lieskovy orech. Zo vsetkeho vyrastla, uz ma len laktozovu intoleranciu.
@maminka_2021 Ahoj,
Určite áno dá sa to,základ je dať si do poriadku črevo. Ja som takto dala dcérku do poriadku, "zmizla" jej aj histaminova intolerancia. Kludne napis,poviem ti viac o zelenych potravinach.
@simsalabim za ako dlho dcérke prešla intolerancia na paradajku?
@maminka_2021 uz si nespominam, ale mala vsetky potraviny vyradene asi 3 roky, mozno viac. Vobec sme jej ich nedavali.
@3nikus30 ďakujem, napisala som 🙂
@simsalabim to je veľmi dlhá doba😭 potom boli znovu spravene testy alebo si len zaradila do jedalnička a sledovala?
@maminka_2021 testy, znovuzaradenie, opat testy. Teraz je super doba na alergie, kopec potravin, ochota v skolke/skole. Toto bolo pred 20 rokmi a do skolky som vacsinu dni musela nosit komplet vsetko jedlo 🤷♀️
Mam 6. rocneho syna, ekzemom trpi od 5 mesiaca. Ako 2 rocnemu mu zistili alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, nic viac a teraz tyzden dozadu alergie na pele, travy a skrizenu alergiu na raz, psenicu, soju, vajce, kakao, orechy, paradajku a niektore druhy zeleniny. Tiez nejedak, uz vynechanim mlieka mal dost obmedzeny jedalnicek (v skolke,kde nevaria dietne, uplna katastrofa), teraz zistujem info, recepty... Uplne chapem Tvoje pocity. Ked nahodou najdem nieco,kde nie je psenica, tak je tam mlieko alebo soja.
@sojorez ach to ma mrzí..strašné, že deti majú taketo alergie/intolerancie. Je to velmi obmedzujúce :( a čo teraz papáva? Ved to že čo je bezlepkové je zase vaječné a čo je bezvaječné je zase lepkové. Mne osobne sa kupované bezlepkové pečivo nepáči kvôli velmi dlhej záruke, ale aj zloźením…som začiatočnik v tejto oblasti, skúšala som 2x niečo upiect z bezlepkovej múky Novalim ale nepracuje sa mi s nou dobre.. zatial som nenašla žiadne produkty čo by vyhovovali. Napr som sa tešila z pohankovych piškotov Celi hope, no zistila som že obsahuju lecitin čo je vlasnte ako vajičko…doteraz som to nevedela lebo som sa zloženim takto nikdy nezaoberala) …