Dajte prosím nejaké tipy, čo ponúknuť návšteve, ktorá nemôže laktózu. (Nie hlavné jedlo, len zákusok a nejaké menšie pohostenie.) Ďakujem.
dnes už kúpiš aj bezlaktózne mlieko, smotanu, tvaroh, jogurt...takže nebude problém urobiť hociaký zákusok
@veronikaa006 Nemám skúsenosť s týmito bezlaktózovými produktami, radšej by som niečo, kam vôbec nejde mlieko, maslo, smotana, syr...
budu to dospelaci ci deti?
mam bezlaktozovu dceru....
mensie pohostenie urob natierku (humus, quacamole, oskvarkovu s vajickom.... tak nikde nejde maslo ani mliecne)
- pecie sa s nimi uplne rovnako ako s mliecnymi (nie je ziaden rozdiel) nic sa nerozteka, chuti to uplne rovnako
takze urob kludne babovku, ovocny kolac, bublaninu..... hocico len do toho das bezlaktozove mlieko
@h2 Či laktozove, ci bezlaktozove...tam nie je rozdiel v chuti ani v konzistencii, či v inej vlastnosti toho výrobku. Je v nich len pridaný enzým laktaza. Rozdiel je len v cene, ale ani to nie je žiadna tragédia. 😉
OK, tak asi vybehnem na nákup bezlaktózových produktov. 😊
@h2 Najlepší výber majú v Kauflande, aby si zbytočne nebehala. 😉 Aj billa sa lepší, ale stále to nie je ono.
Svokra má celiakiu a intoleranciu na laktózu, kúpila som bezlaktózové tvarohy, šľahačku atď v Kauflande a urobila cheesecake, druhý bol s klasickými produktmi a prekvapivo ten bez laktózy mi chutil viac. 😄 Nebolo to ani moc drahé a chuťovo dobré. Takisto bezlepkové bezlaktózové koláče jej pečiem ja a všetko som zohnala tam. 🙂
uz je aj bezlaktozova hera
kolac piskota s vodou a mlieko bezlaktozove uvaris puding das heru na vrh cokoladu. Mozes pod plnku dat banany
pohostenie sunka bezlaktozovy emcian zelenina pecivo
chlebicky tak isto
Ďakujem, baby, rozhodla som sa, že nebudem behať po obchodoch a experimentovať s niečím, čo nepoznám, spravím šalát s kuracím mäsom, k tomu pečivo a upečiem buď bublaninu, alebo bábovku. Plus nejaké kúpené slané blbostičky.
najlepšie by bolo zájsť pre zákusky do cukrárne, kde ponúkajú aj bezlaktózové. Kúpiš rôzne druhy a pre dotyčnú bez laktózy.
alebo potom zmrzlinové sorbety, tam nie je mlieko
@h2 to nie je experimentovanie ani behanie po obchodoch 😉 nerob si stres... Vlasnosti, chut, vsetko maju ako klasicke potraviny, absolutne nepostrehnes rozdiel (len trochu v cene). A maju to bezne aj v malych potravinach, pokojne ak v Terne, malom Tescu, dokonca aj v Delii, takze ziaden problem.
Drzim palce a uzite si navstevu 😉
Existuje kopa receptov na kolače bez smotany a mlieka, skúsila by som aj nejakú natierku na jednohubky, nemusí ísť do každej maslo