Ahojte mamičky. Chcem sa opýtať má niekto skúsenosť s nízkosacharidovou dietou pre dieťa? Konkrétne pre 3,5 ročné dieťa. Moja dcérka má Mastocytózu, okrem hit diety musí dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu dietu. Nikdy nebývala chorá, ale v októbri 2021 prekonala covid a odvtedy je chorá skoro každý mesiac. Bola mi odporúčená nízkosacharidová diéta,kvôli opakovaným chorobám,aby sa jej prečistili črievka. Nie som s tým veľmi stotožnená,keďže si myslím,že každý človek,nie len dieťa, potrebuje prijať všetky zložky ako bielkoviny,sacharidy a aj tuky. Okrem toho keď už mám naozaj začať,tak ďalší problém je,že malá nám odmieta mäso v akejkoľvek forme. Takže vás prosím o vaše skúsenosti a rady ako začať. Ďakujem z každú odpoveď.
@pribinak najprv detska lekarka,ale nebrala som to az tak vazne, obmadzili sme lepok a mlieko, ale teraz som hladala prirodne alternativy probiotik a natrafila som na Andreja Medveda a on mi to cele vysvetlil ako to je s tymi opkovanymi zapalmi a jej imunitou.
@veronika478 neciem kto je Andrej medveď, ale rozhodne by som sa neriadila všelijakými ľudmi, len radou pediatra
Poznam z okolia detičky co po prekonaní covidu maju problém s chorobami.. Imunita je oslabená. A moze aj pol roka trvať kym bude dieta fit. Toto povedla lekárka svagrinej. Tiez maju malu po covide stale chorú..
@pribinak suhlasim s Vami,ale ide o to,ze pediatricka mi to len povedala,ale nedala mi na to nejake argumenty,ktorymi by ma presvedcila a ten pan mi to vysvetlil ako to cele funguje,ze imunita je vlastne v takom stave ako ma clovek creva, takze sama neviem co robit :(
@veronika478 dať dieťaťu čas na zotavenie. Čo tak probiotiká? Viac pohybu, je vonku už jar. Aké staré je to dieťa?
@pribinak ma 3,5 roka…no ona ma pohybu az az, nespava vobec cez den, do skolky sice chodi len na 3 hodiny,ale kazdy den poobede ma nejake aktivity ako kruzky alebo vychadzky…noooo ano idem zacat davat probiotika a aj ostatne vitaminy, okrem toho jej davam jacmen a chlorellu od GW…
@anickaaa6aaa ano ano aj ja som sa s tym stretla v rodine, neterky moje aj synovci, asi naozaj este pockam,skusim nejako ju naucit jest to maso,len musim prist na to,ako
@veronika478 dieťa potrebuje sacharidy, nie som žiadny odborník, ale neciem si predstaviť predstaviť dieťa na diéte
@pribinak ved to,ani ja si to neviem predstavit,ze ako bude mat energiu atd. Z coho ju bude mat,ked prijime minimum sacharidov? Preto som sem napisala ci ma niekto skusenost s touto, pre mna drastickou dietou
@veronika478 držala to kamoska pred svadbou, bola hladná a nervózna ako pes. Je to fakt drastické a rozhodne nie vhodne pre dieťa
@veronika478 dobrý deň, zaujíma ma či nakoniec dcéra prešla na túto diétu?
@zuzikazuzika Nie nie nepresli sme na tuto dietu
toto nie je vhodna dieta pre dieta ale tak pre Vikinga... Ak sa drzite bezlepkovej diety, cize jete pseno, pohanka, celozrnna ryza a obmedzujete mliecne vyrobky, tak to staci. Maso jest tiez nie je najzdravsie. Z hladiska zdravej stravy je najpodstatnejsie vynechat lepok a jest len tie mliecne vyrobky, ktore dietatu, cloveku neskodia. Andrej Medved je zastanca sice nizkosacharidovej stravy, ale zdrava strava ma byt roznoroda.
@veronika478 kto odporučil nizkosacharidovu diétu pre dieťa?