Nízkosacharidová diéta

veronika478
2. apr 2022

Ahojte mamičky. Chcem sa opýtať má niekto skúsenosť s nízkosacharidovou dietou pre dieťa? Konkrétne pre 3,5 ročné dieťa. Moja dcérka má Mastocytózu, okrem hit diety musí dodržiavať bezlepkovú a bezmliečnu dietu. Nikdy nebývala chorá, ale v októbri 2021 prekonala covid a odvtedy je chorá skoro každý mesiac. Bola mi odporúčená nízkosacharidová diéta,kvôli opakovaným chorobám,aby sa jej prečistili črievka. Nie som s tým veľmi stotožnená,keďže si myslím,že každý človek,nie len dieťa, potrebuje prijať všetky zložky ako bielkoviny,sacharidy a aj tuky. Okrem toho keď už mám naozaj začať,tak ďalší problém je,že malá nám odmieta mäso v akejkoľvek forme. Takže vás prosím o vaše skúsenosti a rady ako začať. Ďakujem z každú odpoveď.

pribinak
2. apr 2022

@veronika478 kto odporučil nizkosacharidovu diétu pre dieťa?

veronika478
autor
2. apr 2022

@pribinak najprv detska lekarka,ale nebrala som to az tak vazne, obmadzili sme lepok a mlieko, ale teraz som hladala prirodne alternativy probiotik a natrafila som na Andreja Medveda a on mi to cele vysvetlil ako to je s tymi opkovanymi zapalmi a jej imunitou.

pribinak
2. apr 2022

@veronika478 neciem kto je Andrej medveď, ale rozhodne by som sa neriadila všelijakými ľudmi, len radou pediatra

anickaaa6aaa
2. apr 2022

Poznam z okolia detičky co po prekonaní covidu maju problém s chorobami.. Imunita je oslabená. A moze aj pol roka trvať kym bude dieta fit. Toto povedla lekárka svagrinej. Tiez maju malu po covide stale chorú..

veronika478
autor
2. apr 2022

@pribinak suhlasim s Vami,ale ide o to,ze pediatricka mi to len povedala,ale nedala mi na to nejake argumenty,ktorymi by ma presvedcila a ten pan mi to vysvetlil ako to cele funguje,ze imunita je vlastne v takom stave ako ma clovek creva, takze sama neviem co robit :(

pribinak
2. apr 2022

@veronika478 dať dieťaťu čas na zotavenie. Čo tak probiotiká? Viac pohybu, je vonku už jar. Aké staré je to dieťa?

veronika478
autor
2. apr 2022

@pribinak ma 3,5 roka…no ona ma pohybu az az, nespava vobec cez den, do skolky sice chodi len na 3 hodiny,ale kazdy den poobede ma nejake aktivity ako kruzky alebo vychadzky…noooo ano idem zacat davat probiotika a aj ostatne vitaminy, okrem toho jej davam jacmen a chlorellu od GW…

veronika478
autor
2. apr 2022

@anickaaa6aaa ano ano aj ja som sa s tym stretla v rodine, neterky moje aj synovci, asi naozaj este pockam,skusim nejako ju naucit jest to maso,len musim prist na to,ako

pribinak
2. apr 2022

@veronika478 dieťa potrebuje sacharidy, nie som žiadny odborník, ale neciem si predstaviť predstaviť dieťa na diéte

veronika478
autor
2. apr 2022

@pribinak ved to,ani ja si to neviem predstavit,ze ako bude mat energiu atd. Z coho ju bude mat,ked prijime minimum sacharidov? Preto som sem napisala ci ma niekto skusenost s touto, pre mna drastickou dietou

pribinak
2. apr 2022

@veronika478 držala to kamoska pred svadbou, bola hladná a nervózna ako pes. Je to fakt drastické a rozhodne nie vhodne pre dieťa

zuzikazuzika
14. aug 2022

@veronika478 dobrý deň, zaujíma ma či nakoniec dcéra prešla na túto diétu?

veronika478
autor
25. sep 2022

@zuzikazuzika Nie nie nepresli sme na tuto dietu

sbear
16. feb 2024

toto nie je vhodna dieta pre dieta ale tak pre Vikinga... Ak sa drzite bezlepkovej diety, cize jete pseno, pohanka, celozrnna ryza a obmedzujete mliecne vyrobky, tak to staci. Maso jest tiez nie je najzdravsie. Z hladiska zdravej stravy je najpodstatnejsie vynechat lepok a jest len tie mliecne vyrobky, ktore dietatu, cloveku neskodia. Andrej Medved je zastanca sice nizkosacharidovej stravy, ale zdrava strava ma byt roznoroda.