Neliečená alergia = zaľahnuté v uchu a ozvena

ria2248
1. okt 2024

Ahojte, tuto diagnózu mi povedala ušná lekárka, keď som k nej prišla po niekoľkých mesiacoch čo mám zaľahnuté v uchu, počujem šum pri každom zvuku v blízkosti ucha a vadia mi zvuky, všetko mi pripadá príliš hlasné. Vraj mi cez ucho neprúdi vzduch a nevyrovnáva tlak lebo tam je zápal a je to z neliečenej alergie. Nemám žiadne príznaky alergie (sople, kašeľ, svebenie proste nič). Stretol sa s tým niekto prosím ? Neviem čo robiť, ona mi odporučila alergológa tak sa chystám. Máme doma psíka, na neho priznaky alergie tiež nemám.

zmrzlinka8
1. okt 2024

@ria2248 mala som niečo podobné, skreslené zvuky, vtedy mi zabrali až štvrté antibiotiká. Nebola to alergia, skôr nejaky bakteriálny zápal v uchu, strednom alebo vnútornom, eustachova trubica asi. Bolo to dlho, ani telku som nemohla pozerať, ani sa rozprávať, proste všetky zvuky sa mi nejak zlievali, v autobuse alebo v obchode, kde bolo viac ľudí a zvukov, som nerozumela dobre, kto čo hovorí. hrozné. Vtedy mi zabrala hneď prvá tabletka Zinnatu, po troch iných ATB. To ucho nevyzeralo pri vyšetrení nijak zle, už lekári nevedeli čo, ale zvnútra to bolo.

ria2248
autor
1. okt 2024

@zmrzlinka8 Dakujem, tiež na pohľad ušná nevidela nič zlé v uchu ani v hrdle, usúdila to na základe môjho opisu a vyšetrenia kedy cez prístroj zistila že mi neprúdi vzduch cez ucho a nevyrovnáva tlak.

ria2248
autor
2. nov 2024

Niekto ešte nejaka skúsenosť ??

20erika07
2. nov 2024

@ria2248 skús iného orl Dr. Ja som mala dlhodobo zalahnute v uchu, neriesila som to, kým ma nepolozilo na zem, mala som nakoniec zapal stredného ucha aj vonkajsieho zvukovodu o ktorom som nevedela ,nemala som bolesti len zalahnutie. Plus zle prekrvenie tepny na tej strane. V nemocke mi dávali atb a nejaké gazy v niecom namočené do ucha, a tbl na prekrvenie, plus som mala z toho hrozné závraty tak aj na to som dostala tbl. To ucho mi ostalo také citlivé aj tak ale už mi nezalahlo odvtedy, je to 7rokov.

ria2248
autor
2. nov 2024

@20erika07 dakujem ti. Okrem zalahnutia si mala ešte nejaké iné príznaky ? Mne sa všetko ozýva a šuští mi v uchu a vraj nevyrovnáva tlak.

20erika07
2. nov 2024

@ria2248 mierny šum alebo občasné pískanie v uchu, najviac len to zalahnutie