Ahojte, prišla som si po radu. Aký chlieb, pečivo by ste mi odporučili, keď mám neustále nafukovanie po ňom?
Rožky nejem už 8 rokov. Chlieb biely ma nafúkne. Skúšala som aj slatinský, ale tiež časom sa mi to vrátilo. Keď si dám nejaké pečivo z obchodu a je teplé, tak tiež.
Myslela som si, že je to z múky, ale keď urobím privarok a dám doň múku, nenafukuje ma. Ani nejaká omáčka, kde dám múku, tiež nič.
Zvažujem piecť si vlastné pečivo, ale neviem, kde môže byť problém. Nechcem sa zbaviť úplne pečiva, stále jesť len ryžové chlebíky... U lekára som bola, na rozbor krvi aj na gastre. Nič mi nezistili. Tak už naozaj neviem, či existuje nejaká alternatíva. Napadlo mi aj, či to nie je z kvásku a kysnuté cesto.
Ano,vyskusaj kvaskovy, z drozdia sa nafukuje.
Skús staršie pečivo. Čerstvé je veľmi nafukujuce, o dopekanych výrobkoch ani nevravím.
A potom áno, kvaskovy nenafukuje. Všetku "nafukovaciu" funkciu kvások urobí pred upecenim, upecenim kvások zniciš a už ťa nemá čo nafukovať
Ja už sedem rokov jem všetko iba z kvásku. Robili mi to kvasnice.
Presne ako píšu baby predo mnou, ja som mala taký istý problém a pri testoch mi nakoniec zistili okrem iného ja alergiu na kvasníce. Odkedy jeme doma kváskové pečivo, problémy zmizli