Moze celiakia prepuknut aj v neskorsom veku?
Priznaky su bolesti brucha, plynnatost, kozna vyrazka, extremna unava, pocit na vracanie, bolesti klbov, migrena...
Uz neviem co to moze byt, neurologiu ok, krvny obraz ok, na gastro som nebola, asi sa tam aj bojim ist, teda neviem, ci ma vobec obvodna posle.
Samozrejme ako každá iná alergia
Hlasim saaaaa, celiakiu mam diagnostikovanu v 17-tich a teda kamosime takto spolu uz 20 rokov😂ano moze, priznaky mas ako z katalogu
@danieli no, to pocitujem taky rok tie problemy.... A zatial som teda bola len u obvodnej, co mi aj z krvi robila test a ze ok, aj na laktozu, no kozna vyrazka sa zhorsuje a unava je hrozna.... A ja ked nezjem rozok, idem odpadnut.
Tak asi znova k obvodnej a asi dalej riesit...
Manželovi prepukla v 44r.
Svokre tuším pred 40tkou.
Áno, je časté, že príde vekom.
švagriná... po 40 tke
Samozrejme. Mame ju diagnostikovali po 40
Kamarátke prepukla po druhom pôrode v 33r
Áno, môže. Kolegyni ju zistili v 50tke,ale dlhšie, cca rok predtým už mala kadejaké príznaky.
Ano, mne ju zistili v 31, prepukla po tehotenstve
Moze.ale priznaky sedia aj na intoleranciu.ak ti lekar nic nenajde ( aj to sa moze stat), skus vyradit lepok,ci sa priznaky zlepsia.
Tak celiakia sa da definitivne potvrdit len odberom vzorky, krv moze nemusi ukazat, u mna bol jediny priznak ekzem a sem tam preletela migrena, dodnes pri neumyselnej dietnej chybe vybehne ekzem alebo migrena, ale tak viem pricinu, hned poriesim, drzim palce
Citala som, ze spustacom moze byt aj stres. Sme 3 kamosky a po 30tke po rozvode zrazu celiakia ☹
Mužovej kolegyni zistili je chorá prvý rok teraz a má 50 rokov.
@jaskolka ako mne, dostala som darček ku 5o 😔
V stresujucej praci som trpela 2-3 roky, kym som doslova "donutila" vseobecnu lekarku urobit testy, nuz celiakia a intolerancia na kravske mlieko ...
Ano moze