Mnohopočetná alergia - čo robiť ?

danniiee8
5. apr 2024

Zdravim, máte niekto skúsenosti s mnohopocetnou alergiou ktorá zahrňuje alergie na niektoré základné potraviny, koreniny, všetky oriešky, väčšinu kvitnúcich stromov a tráv? Mne to zistila včera doktorka, nemám žiadne ťažkosti ktoré by nasvedčovali alergií ale kvôli práci som musela ísť na vyšetrenie. Predpísala mi lieky, spreje.. vy ste užívali liečbu alebo vám pomohlo niečo iné? Moc sa mi do seba nechce pchať medikamenty keď mi to doteraz nič nerobilo. Avšak obmedzovať pobyt v prírode (ktorý milujem), ovocie, med či dokonca zemiaky a pšeničné výrobky sa mi tiež nechce.. bojím sa však aby sa mi to nerozvinulo do štádia v ktorom budem pociťovať ťažkosti. Čo ste robili vy? Nejaká alternatívna pomoc? Stalo sa vám, že sa lekár zmýlil? Alebo že vám alergie zmizli? Nechce sa mi tomu veriť týmto výsledkom.

Vďaka

marianarem
5. apr 2024

@danniiee8 Tak ak nemas ziadne tazkosti, tak by som si pre istotu dala zopakovat testy, mohlo dojst k nejakemu omylu. Mne raz takto doktorka robila testy na vsetky mozne alergie, naozaj na kopu veci a nebolo tam nic, o com by som nevedela, kazda jedna vec mi naozaj robila nejaky problem a aj intenzita tych problemov presne zodpovedala vysledkom. Takze mi to pride zvlastne, ze ti to vyslo takto, ak nic necitis.

la_dolce_vita
6. apr 2024

Ano, mam vsetko mozne. Alergie na roztoce, prach, pele, potraviny, hist.intoleranciu atd. Rokmi sa mi to zhorsuje a uz preslo do astmy. Ak polavim s liecbou, vypomsti sa mi to a zacnem piskat. Namahu horsie zvladam ako kedysi. Mozno zatial nemas priznaky, ale tie mozu prist, netreba to podcenovat.

danniiee8
autor
6. apr 2024

@marianarem ahoj ďakujem, rozmýšľam nad tým, že si ich skúsim dať spraviť inde. Môj manžel odmalička tiež mával silné alergie zistené a mal užívať silné lieky (čo ako chalan v puberte keď prestala mať mama dohľad prestal užívať), zmenil lekárku a zrazu je všetko ok ... Mne nikdy mi nič nevadilo a zrazu takto..

danniiee8
autor
6. apr 2024

@la_dolce_vita ahoj, ďakujem za odpoveď. Toto som potrebovala pocut. Vraj mám nábeh na astmu aj ja, bola som z toho v šoku. Ty na tie alergie pravidelne užívaš nejaké lieky? Mne ihneď predpisala. Vďaka

la_dolce_vita
6. apr 2024

Este pred rokom dvoma som brala len cez jarnu sezonu a uz musim celorocne kvoli roztocom. Sprej takisto, hoci pred tym vobec. Ale ta astma sa mi bohuzial naplno rozbehla. Ja by som doverovala lekarom. Tiez som si myslela, ze reku vysadim a zvladnem nejako, len to sa vypomsti a som horsie na tom ako pred tym. Citala som, ze astmu vyvolavaju prave roztoce, mne aj prach pri prerabke bytu a raz na Domasi mi nejaka rastlina vonku vyprovokovala zachvat, ze som sa normalne dusila ☹. Nabeh znamena, ze k tomu smerujes a moze ti to bud nieco vyprovokovat alebo absencia liecby.

la_dolce_vita
6. apr 2024

@danniiee8 uzivam 2x denne Rupafin plus sprej Alvesco

la_dolce_vita
6. apr 2024

@danniiee8 dalsia vec su u mna tie potraviny, to by bolo na dlho, nemozem tiez vela veci, najma muku a to sa križi s tymi pelmi, je to velmi zlozito a k tomu este kozny problem Rosacea, co tiez suvisi aj s travenim ☹... vsetko s vekom ide u mna a zhorsuje sa bohuzial. Na tie alergie existuje liecba na sposob ockovania, co mne ale neodporucala kvoli celiakii.

ysseba
6. apr 2024

Dala by som si zopakovať testy, inde. Dovtedy by som určite žiadne lieky nebrala. A ani druhému dr. by som nehovorila, že inde mi vyšli testy takto a takto. Nech mi pekne spraví testy on nestranne a ak by tam boli nejaké odchýlky, tak potom by som to až s nim (ako aj s týmto prvým) diskutovala.