Ahojte 🙂 Na základe výsledkov z krvi mi dnes imunologička stanovila tieto dve "diagnózy"☹ Máte prosím s tým niekto skúsenosť? Práve o tom čítam, nemala by som mliečne výrobky jesť vôbec + všetko to, čo obsahuje kravské mlieko (zmrzlina, čokoláda,...) čo je u mňa dosť veľký problém, nakoľko aktívne športujem aa tie bielkoviny a vápnika atď potrebujem, poraďte niekto prosíííím....
@romca910 vapnik sa vstrebava len do veku 22 rokov myslim. Potom je jedno kolko mas ml. vyrobkov, vapnik uz telo len straca. Ale bielkoviny aj vapnik su aj v inych potravinach - nielen ml. a mliecne vyrobky. Pozri sa online. Mala by si ich urcite obmedzit, pretoze tym ze ich konzumujes si mozes viac uskodit. To, ze nebudes pit mlieko a jest jogurty nebude mat ziadny negativny dopad na tvoj sportovy vykon. Prave naopak. Po vysadeni alergenu ti bude lepsie. Zostan pri strave aku mas, len namiesto klasicky jogurtov kupis alpro soya, namiesto mlieka klasickeho si kupis mandlove alebo sojove, alebo z lieskovych orechov, a na zahustenie omacok pouzijes hafer (ovsenu) smotanu. A mozes spokojne zit dalej 🙂 Ked vysadis valnu vacsinu potravin s mliekom, nechat cokoladu v jedalnicku by nemal byt problem.
ja mam alergiu len na kravske mlieko a jem vsetko do radu. nerobi mi to ziadny problem. lekarka vravela, ze cerstvemu mlieku sa mam vyhybat. a ze tvrde syry kludne mozem jest.
@silvijaa tak to je potom dobrá krava....ak.mas raz.potvrdenu alergiu na bielkovinu kravského.mlieka tak sa nesmie nič mliečne...pri intolerancii laktózy sa.mozu bezlaktozove výrobky...dokonca vysoko percentné tvrdé syry sú prirodzené bezlaktozove... Ale proste aj ked je to bezlaktozove tak je tam stále bielkovina kravského.mlieka
tak prejdi na kozie alebo ovcie mliecne vyrobky 🙂
Ahoj, ja mam aj intoleranciu laktozy a aj alergiu na kravske mlieko. Male mnozstvo mozem prijat, ale ak to "prezeniem" tak mam strasne bolesti a behacky... Teraz som tehotna tak sa mi to zhorsilo, uplne som vynechala mliecne (okrem cokolady), a miesto toho mi doktory dali Sumivy vapnik a vit. D kvapky... Ale co sa tyka vapnika, tak vysoky obsah ma mak, makovy olej,... Vyhybam sa smotane, mlieku a jogurtom - to mi robi zle aj ked nie som tehotna.. Tie nahrady mlieka mi nechutia, ani smotany,ale to je individualne.
Baby, ďakujem za rady, ste zlaté 🙂 A čo sa týka tých jogurtov...napr. ovčí a kozí...veď ono je to mliečny výrobok, takže by som to nemala jesť, keďže mám laktózovú intoleranciu...či?
Možno sa pýtam hlúpo, ale zatiaľ v tom moc jasno nemám 🙈
@romca910 este som nenasla potravinu, na ktorej by nepisalo, ze neobsahuje stopy...vacsinou vsetko obsahuje...ale mne alergologicka povedala, ze stopy nevadia...a vidim aj na dcerke ze jej to ziadny problem nerobi, no berieme aj sirup od alergie kazde rano kvoli tomu, ze ak by sa stalo zeby nieco zjedla,tak aby mala zmiernene priznaky...
Dnes kúpiš potraviny, ktoré v pohode môžeš. Je aj smotana, mlieko aj syry. Aj cokolada. Len treba hľadať
@romca910 moja dcerka ma obe diagnozy...nic mliecne nemozete, ani nic, co obsahuje akukolvek zlozku mlieka, tzn. susene mlieko,srvatka, cmar, atd....vyrobky ktore pisu ze mozu obsahovat stopy mlieka by nemal byt problem...tymto sa len vyrobcovia chrania...