Ahojte, chcela by som sa opýtať či má niektorá podobne skúsenosti alebo by vedela poradiť. Zistili mi cca 4 roky dozadu intoleranciu na laktozu, histamin, kazein a sóju. Vzhľadom na to, že som vegetariánka tak jedávam aj veci čo by som nemala.. Ide o to, že som si odsledovala, že Keď zjem niečo čo má v sebe veľa laktozy (alebo kazeinu) tak okrem toho, že ma začne príšerne bolieť brucho, tak sa mi spustia gynekologické ťažkosti ako výtok a sem tam svrbenie. U gyn mám vždy všetky výsledky v poriadku, hygiena je v poriadku vlastne všetko čo sa dá dodržiavať dodržiavam čiže naozaj si myslím, že to je spôsobené tou laktozovu. Má prosím Vás niektorá podobnú skúsenosť? 🤷🏼♀️
@luba41 mám zistenú intoleranciu na laktozu aj kazein. Čiže veľmi ťažko zistit čo z toho mi viac vadí keď zjem niečo mliečne. Plus keď mám aj histamin tak aj to má dosť obmedzuje. Keď si dám taký parmezán tak má ide doslova klepnúť 🤣 Sladké jem minimálne lebo som skôr na slané. Ale ďakujem pekne každopádne skúsim zas vyradiť mliečne aj vysoko histaminove aj sóju pre istotu. Tak mi ostáva ryža a voda ale nejak prežijem 😅😅 Pokial sa to zlepší a nebudem mávať tak často gyn zápaly tak som aj ochotná ostať na 5 jedlách 🤪
@jolanka987 ryža a voda je blbost..nemáš držat dietu, ale upravenú zdravú stravu jest..obiloviny pozor, to sú sacharidy..na mlieko zabudni úplne teda..ked obilniny , dopoludnia ..popoludní viac bielkovín, zelenina / nie mrkva a pod,/ nie banany a pod..semienka, orechy ..a to fermentované tofu?hlavne ten Hylak dlhodobo, probiotika..príp aj oreg. olej
@jolanka987 dobry den, ja mam hit, aj lakt intol a vylucila som aj lepok, lebo bezmliecna a hit dieta nepriniesla ulavu....ak zhresim alebo zacnem zaradovat do jedalnicka zakázané potraviny, tak badam zhorsenie cyklu, vyrazne bolesti v podbrudku, plodne dni velmi bolestive ak drzim dietu, mám len vekmi mierne priznaky, ako ste ns tom vy momentalne? Nadli ste suvis?
laktoza alebo teda kazein ti nerobí dobre? lebo to je rozdiel..tak nejest..vylúč úplne mliečne zo stravy ...bielkovina mlieka je živná kultúra pre "premnoženie kvasiniek" v črevách ..takže žalúdočné problemy, mykozy atd sú z toho..vylúčit sladkosti, obmedzit sacharidy / obilniny, sladká zelenina, sladké ovocie /..odporúčané je jest vela zelenej zeleniny, užívat probiotika, Hylak..skusit jest len tvrdé syry v malom množstve, fermentovanú soju a pod..
@jolanka987