Laktózová intolerancia a problém pribrať

martaamirko
21. nov 2024

Ahojte mam zistenu intoleranciu laktozy chcem sa opýtať je tu niekto kto ju tiež ma a nemôže z toho pribrat je to možné že koli tej intolerancii sa mi to nedarí

janababana
21. nov 2024

@martaamirko ak Ti tu nikto neodpovie skusit mozes skupinu tu na MK: Alergia na BKM a intolerancia laktózy

simsalabim
21. nov 2024

Ak jes laktozove veci a z toho ta prehana a tak, tak to je mozne. Ale… ja mam laktozovu intoleranciu a teda si musim davat riadny pozor, nech nepriberiem 🤷‍♀️

martaamirko
autor
21. nov 2024

@simsalabim a co vam pomaha

martaamirko
autor
21. nov 2024

@martaamirko lebo ja mam iba laktolerazu výživový doplnok a mam pocit hocikedy ze keď zjem niečo co obsahuje mlieko tak ma to drží aj tri dni

martaamirko
autor
21. nov 2024

@martaamirko ja som dlho jedla mliecne veci ako normálne stále som versinou mala tazkosti ci zo žalúdkom pocit plnosti na zvracanie a tak ma doktorka poslala na gastro a na gastre mi to zistili do toho času som nič nevedela

simsalabim
21. nov 2024

Bezlaktozove produkty a Laktosolv - enzym laktaza, ak musim jest veci s laktozou. Davkovanie si musis odsledovat, kolko potrebujes - je to individualne.

simsalabim
21. nov 2024

Pozeram, ze ta laktoleraza ma iba 4500FCE. Podla mna velmi malo. Laktosolv ma 17 500 a aj tak si ja niekedy musim dat 2tbl naraz.

liv1
21. nov 2024

Najlepsie normalne mliecne produkty nejest vobec. Len bezlaktozove. A v restike s Laktazanom/Laktosolvom. Ale poviem ti tak, zhruba polovici ludi s laktozovou intoleranciou nesedia mliecne produkty aj ked su bezlaktozove. Na tvojom mieste vyradim mliecne aspon na mesiac, nech sa ako tak das dokopy, a celkovo zregeneruj traviaci system trocha, zdravou stravou atd,

simsalabim
21. nov 2024

@liv1 ono je to aj tym, ze tie bezlaktozove produkty maju pridanu laktazu a jej mnozstvo nie kazdemu staci. Ja mavam obdobia, hlavne pri zmene rocnych obdobi, ked aj s bezlaktozovymi vyrobkami musim uzit Laktosolv, hoci inak urcite mnozstvo laktozy viem stravit.

liv1
21. nov 2024

@simsalabim ano. Inak je to zaujimave, ze ja mam nulovu toleranciu laktozy a napriek tomu sa mi nic nestane ak napr zjem pizzu, alebo uplne mliecny kolac. Ale viem ze viac dni za sebou, a je zle s travenim potom

martaamirko
autor
21. nov 2024

@simsalabim a ja si vždy dávam iba jednu tabletu to je asi malo

simsalabim
21. nov 2024

@martaamirko asi ano, treba skusit viac, alebo tbl s vacsim mnozstvom laktazy.