Laktózová intolerancia

27. okt 2024

Ahojte, celý život jem všetko, nemám žiadne alergie ani intolerancie, akurát včera som jedla na obed cestoviny so syrovou omáčkou, bola tam aj smotana (všetko bolo čerstvé) a chvíľku na to ma prehnalo. Vravím si okej, možno mi to len nesadlo, ale potom okolo 22 večer som mala také neznesiteľné kŕče, že som myslela, že pôjdem na pohotovosť. Bolelo ma celé podbrušie a akoby až dole ku konečníku, aj tam som pociťovala kŕče. Veľmi to bolelo a trvalo to asi hodinu. Mohlo to byť skutočne z toho?
Máte niekto skúsenosti? A je možné, aby sa mi to v tele vytvorilo zo dňa na deň?
Pravdepodobne si dám urobiť test, zatiaľ sa to však stalo len raz, tak nemám istotu, či je to skutočne ono.

gejb
27. okt 2024

Ak by to bola lakt. Intolerancia stane sa ti to aj dnes, zajtra pozajtra a už stále keď zješ niečo mliečne...po jedných cestovinach je to trochu unahlene.

autor
27. okt 2024

@gejb no veď budem si to sledovať, dnes som ešte nejedla. Len sa bojím si aj niečo dať, tie bolesti boli hrozné

lucik194
27. okt 2024

nie nevytvori sa z dna na den intolerancia na laktozu.
len Ti to jedlo proste nesadlo. to sa stava

larrylurex
27. okt 2024

Treba si to sledovať ako telo reaguje, aj keď ja som tiež mala laktózovú intoleranciu keď som bola mladšia, ale mne sa to prejavovalo skôr tým, že som nevedela priberať, bola často chorá, žalúdočné problémy som mala až keď som zjedla viac mliečneho, trocha mi nevadila. Ak by to pretrvávalo alebo sa stávalo pravidelne, treba ísť alergológovi 🙂
Je možné, že ti aj len niečo nesadlo, teraz je dosť v kurze aj viróza žalúdočná, aspoň u nás.

gejb
27. okt 2024

Daj si dnes diétu, čierny čaj, niečo ľahké, ak tinje stale zle tak sodu bikarbonu...zajtra si daj na raňajky nejaký jogurt alebo tvaroh a budeš vedieť.

jamabe
27. okt 2024

Ja jem mliečne výrobky bez problémov, ale ked si dám v robote v jedálni nejakú omáčku, polievku s mliekom - takmer vždy ma preženie. Tak som s tým prestala. Doma si to uvarim a v pohode, nikdy nič.

sante81
27. okt 2024

Syn mal podobne problémy pri krémových polievkach, syrových omačkach, na pol roka som stravu upravila a na gastre mu zistili intoleranciu na laktózu.
Keď zjedol jogurt, mliečnu čokoládu atď tak ho išlo zadusit .

autor
27. okt 2024

@lucik194 lenže ja takéto veci jedávam bežne, preto som z toho mimo😀 a kŕče také ako nikdy, ani pri slepáku som nemala také bolesti👀🙈

janka1011
27. okt 2024

To je riadne prehnané robiť takéto uzávery po jednom jedle, však to mohlo byť čokoľvek. A už vôbec by som hneď nebežala k lekárovi. Však pozoruj sa dlhší čas, ak máš LI bude sa ti to prejavovovať po každom mliečnom jedle. Ináč chodiť s tým klekárovi je zbytočné, liečba na to nie je, sama musíš zistiť čo ti škodí a čo nie.

zuzkaa1991
27. okt 2024

Dat si tabletky kvapky na krce
Ja pouzivam gastritol kvapky to musimmat doma vkuse alebo GASTROCYNESINE tie su super tiez homeopatika ;) alebo ostatne ale tie veľmi neberiem ako buscopan espumisan no spa atd ;) tiez to prišlo s jednou virozou a vznikla mi intolerancia.;)

lucik194
27. okt 2024

intolerancia na laktozu nie je, ze jeden den ju nemáš a druhy den ju mas. tak to nefunguje.
je to o enzýme co sa Ti tvori / netvori

autor
28. okt 2024

@janka1011 nepovedala som, že letím k lekárovi😅 len ma trápili tie bolesti, to je celé. A pozorovať sa budem

3petka
28. okt 2024

Tak ja jem tiež všetko cely zivot. No počas tehotenstva som nemohla mliečne výrobky. Neviem prečo moje telo ich vtedy nevedelo spracovat. A zaťažovalo mi žalúdok a drazdilo žlčník. Tiež som mala zo 2 krát taký záchvat.