Dobry vecer, mala by som par otazok ohladom laktozovej intoleracie..Pred par mesiacmi mi bola potvrdena tato LI z krvi, vraj 100% mi nestiepi Laktozu. Doma si kupujem aj bezlaktozove produkty, ale nedodrziavam dietu 100%. Uzivam aj tablety Laktaza z DM Mivolis pred jedlom, ked viem,ze idem nieco zjest. Najviac ma trapi to, ze ja mam velmi rada cokoladu a cokoladove sladke a vlastne skoro vo vsetkych sladkostiach je mlieko. Viete mi odporucit nejake cokoladove produkty kde nie je teda mlieko, a su aj cenovo priatelne.Pozerala som uz aj veganske, ale tak na mna su dost drahe. Co sa tyka tych tabliet, ktore by ste mi odporucili? Ten Mivolis co mam tak obsahuje 18000 jednotiek, ale radsej by som uzivala nieco prirodne.A este posledna otazka, mate pri tejto LI aj ine priznaky ako len traviace? Myslim napr. Zahlienenie, stazene dychanie, zavraty, psychicke problemy?Vopred dakujem za kazdu radu 😊
Ja som tiež 100% intolerancia. Za prvé: Enzým laktáza je proste enzým, žiadne "prírodné" lieky neexistujú. To je maximalny nezmyselny blud, takato požiadavka. To je len enzym na travenie, nie rakovina v tabletke pre boha🤦🏻♀️ Sama si musíte odsledovat. Mna napriklad zapeka aj na niekolko dni a vyzeram ako tehotna, ked si dam laktozu. Kamosku preháňa. Vobec nevadí ak si dáte laktozu, ak nemáte nejake silne bolesti. Ak budete mat, tak nospa na kŕče, to mi odporučil lekar. Veganske produkty nie su nutné. Siroky vyber ma kaufland. Daco malo aj lidl, billa, kraj, dm drogéria...uz to predavaju vsetci. Ak nemate bolesti, ta teocha cokolady vas nezabije. Ja si sladkosti davam normalne a nic mi neni ani nikdy nebolo.
V Kauflande majú fajn vegan čokolády a cena je podľa mňa tiež dobrá.Dcere ťa čoko chutila, keď musela istý čas držať bezmliecnu dietu
Laktaza je enzym, a to si tvoje telo nevie vyrobit, takze nic prirodne neexistuje, hore ti dobre vysvetlila. Inak staci sledovat zlozenie produktov, napriklad Esíčka alebo Oreo sú bez mlieka 😊 mne napriklad obycajna cokolada nic neurobi, ale ak zjem cez den vela jedal s laktozou, tak potom mi je zle zo vsetkeho. A odporuca sa jest jedla izbovej teploty, nakolko zaludok je nachylny na jedla s extremnejsimi teplotami.
@lucioska ja mam intoleranciu ale ma všetky zlozky mlieka.....ja nedodrzujem na 100% ale co sa.tyka.sladkosti dam si obyčajnú čokoládu....napr mne ani bryndza ani tvaroh nic nerobi....mne lekarka povedala ze mam len skusat🤦♀️
Plus lieky nemmam ziadne jedine co si davam ked ma boli zaludok tak bud kvapky gastritol alebo tabletky GASTROCYNESINE su na prirodnej baze aj tie kvapky vlastne