Kto nemôže lepok?

valik111
6. aug 2024

Ahoj, je tu niekto kto nemôže lepok? Prosím môžete mi opísať či s vami lepok robil. Áno, idem k dr. Ale stále som nedostala termín,tak zatiaľ hľadám sama čo mi môže robiť zle...napadlo mi,že možno lepok. Chcem skúsiť ho na par dni vylúčiť z jedálnička...

valik111
autor
6. aug 2024

* čo s vami lepok robil

mmoonna
6. aug 2024

@valik111 príšerné nadúvanie, kŕče, hnačky a neustále zápaly močových ciest

jamimo
6. aug 2024

@valik111 odporúčam knihu...
https://www.martinus.sk/677921-psenicny-mozog/k...
Ja som mala brutálne herpesy, alergie, ekzém viac ako 20 rokov, ulceróznu kolitídu a teraz som viac ako 10 rokov v remisii... Že nič..Nemám potvrdenú celiakiu, avšak dala som sa v zahraničí testovať na neznášanlivosť lepku a SIBO. Lekár na Slovensku to neuznával a nedával do súvislosti. Viem, že dodnes to lekári nechcú priznať. Možno ty budeš mať šťastie. Moja suseda má silnú celiakiu a jej dieťa už malo krvavú stolicu v 9 mesiaci, apelovala, že môže mať celiakiu a odpoveď bola: Tak malé deti nemajú celiakiu!!! 🙈 Prešla 3 okresy kým jej dieťa riadne vyšetrili a uznali. Celiakia ako bič!

hugger
6. aug 2024

Psoriaza 30 rokov. Lekári mi tvrdili že si mám zvyknúť, že to tak bude do konca života. Po vysadení lepku zmizla.

Vysadiť na niekoľko dní nemusí mať efekt. Kožné prejavy sa hoja týždne až mesiace.

Je to potrava pre myši a vrabce. Ľudia maju jesť mäso, zeleninu a ovocie.

lukbe
6. aug 2024

@valik111 ak ešte nemáš urobene testy, netreba ho vylúčiť, potom môžu byť skreslené výsledky.

valik111
autor
6. aug 2024

@lukbe pokiaľ dostanem termín a kde to ešte testy kedy mi budu robiť.. to zas bude doba... 🙄
Tu to je tak komplikované.
Preto sa snažím sama prísť na to,čo mi je....

jamimo
6. aug 2024

@hugger Bravo 👏 Predpokladám, že si vydedukoval/a sám/a a narazil na nepochopenie... Alebo bolo šťastie na uvedomelého lekára?

hugger
7. aug 2024

@jamimo lekari nepomohli. Pred 15 rokmi okrem celiakie (a na tu som mal testy negativne) neexistovalo nic. Non celiac gluten sensitivvity bol neznamy pojem.

Nastastie som mal neurologicky a reumatologicky symptom (pulzovanie a palenie lic a motylikovy ekzem) ktory zmizol ked som nejedol dva dni lebo som mal virozu. A tak som si povedal: je to z jedla a zacal som eliminovat. Ukazalo sa ze sa objavoval vzdy 2.5 hodiny po zjedeni lepku ale kedze som jedol lepok 5x denne tak som ho mal stale.

falbala132
13. aug 2024

Mne sa z lepku sialene točí hlava a mam reflux. Na testoch nič, nula, ani alergia, ani intolerancia.
Podla mna mam neceliakalnu glutenovu senzitivitu, tu sposobuju inhibitory trypsinu a amylazy, co mi aj sedí, lebo rovnaky problem mam s quinoou.

falbala132
13. aug 2024

@hugger presne toto u mna, 3 hodiny po zjedeni lepku stracam rovnovahu. Teda nie lepku ako som vydedukovala, ale spomenuté ATIs, ktore su najma (ale nie iba) v lepkovych zrnach.

matkahelka
13. aug 2024

@valik111 dcera mavala sialene zapchy, sialene. pravidelne sme s tym chodievali do nemocnice na klystir, co jej ani prehanadla nepomahali.