Kde mi zistia na čo mám alergiu?

zoobaby
11. máj 2023

Mám alergiu na nechtovú kozmetiku, na gél laky aj na laky. Koža okolo nechtov sa mi začne odlupovať a nechty rozpadať. Kde a ako sa dá zistiť na ktorú presne látku mám alergiu? Bola som u kožnem, tá ma poslala k alergologovi. Alergolog mi urobil nejaké všeobecné testy ktore vyšli negatívne. Vraj iné on nerobí. Často čítam že ludua hovoria že majú konkrétne alergiu na akryl, na nikel, na latex atď. Takže sa to musí dať zrejme predne diagnostikovať. Ale ked mi ani alergolog nepomohol tak neviem za kým ísť. Rada by som zistila aká látka mi škodí v tých prípravkoch. Potrebujem si niečím nalakovat nechty inak sa mi polámu. Skúšala som aj antialergické gél laky ale ajtak nastala reakcia.

martinmmartin
11. máj 2023

alergia je celkova reakcia organizmu urcena povodne na vypudenie velkych problemov , parazity a podobne, vykychat, vytopit hlienom, zamedzit sirenie opuchmi histaminova produkcia a pod. Dnes take nebezpecenstva moc nezazivas tak tomu niekedy prepne.
To co mas ty ze ked si prdnes chemikaliu na necht a potom sa ti ten nechrt sj s okolim rozpusti alergia nebude.

simsalabim
11. máj 2023

@zoobaby latex, nikel urcite testuje alergolog. Mojej dcere ich testovali, no boli to drahe speci testy, vtedy ich schvalovala poistovna. Ale daju sa aj za platbu.

zoobaby
autor
11. máj 2023

@martinmmartin je to kontaktná kožná alergia. Alergia nie je iba kýchanie. Alergia môže byt aj na koži na kozmetiku napriklad

zoobaby
autor
11. máj 2023

@simsalabim no to som čakala že to robí alergolog. Ja by som si to zaplatila. Ale povedal mi ze on take nerobi.

zoobaby
autor
11. máj 2023

@simsalabim ako sa robili tie testy? Boli to tie naplaste na chrbat?

simsalabim
11. máj 2023

@zoobaby nie. Krvne testy.