Caute, je mozne mat intoleranciu na mlieko so zaciatkom v dospelosti? Mam 21 a myslim ze posledny pol rok by to mohla byt slabsia intolefancia, pretoze vzdy po vypiti/zjedeni mlieka s niecim je mi hrozne tazko, plno, nevolno a niekedy sa aj po 2-3h povraciam (medzi som nejedla nic).. vzdy sa to deje ale len po tom, co si dam mlieko, z jogurtov a syrov sa mi nic nedeje, preto som zmatena... dnes to ale bol extrem, pretoze do tristvrte h od zjedenia mussli.s mliekom som sa vyse 5x za hodinu povracala a mam extremne krce v crevach a zaludku a bolela ma aj hlava... je tu na tom niekto podobne? Nie som si tym ista kedze mliecne vyrobky su prevazne ok a na mlieko reagujem extremne... k dr chcem ist ale neviem ci mi.s tym poradi pokial z toho nemam aj hnacku
Jasné že to môže vzniknúť aj v dospelosti. Aj ja som od mala netolerovala mlieko, ale mliečne výrobky áno.. teraz už ani to nie. Všetko kupujem bezlaktozové
@buberova och boze, a ako si si zvykla na chut tych vyrobkov? Par x som mala bezlaktozove a rastlinne mlieka a syry a chuti to hrozne...teda ak to jedavas. Pripadne davaju na to dr nejake tabletky keby nahodou?
@nikaa951 dakujem za radu
Pleties hrušky s jablkami, bezlaktozove potraviny chutia skoro identicky ako normálne. Rastlinne je už druhá vec, ale nie si na nich pri lakto intolerancii odkázaná. Iba pri alergii na BKM.
Bezlaktozove vyrobky chutia rovnako ako nebezlaktozove. Snad s vynimkou mlieka, zvykne byt sladsie. Mozes skusit Latazan ci Laktosolv s obycajnymi vyrobkami, ci pomoze. Davkovanie je individualne.
Tiež sa prikláňam k tomu že chuť je rovnaká... napríklad vegánsky Kaufland natur jogurt chutil ako krém na ruky.. ale tie rajo bezlaktozové jogurty sú výborné 🙂 a tie by ti nemali robiť zle na 99%.. mám aj tabletky lactosolv, tie sú najsilnejšie ale alergologička mi povedala že by som ich proste nemala brať denne.. tak tie využijem keď ideme do cukrárne alebo na návštevu, do reštiky...
@buberova dakujem 🙏
Mlieko je pre telata nie pre ľudí. Skús rastlinné
Dobrý deň ja by som sa chcela opýtať mám LI môžem mať v budúcnosti alergiu na lepok alebo celiakio ďakujem niekde som čítala že to nemá ďaleko od seba idem na gastro