Intolerancie - nafukovanie, plynatosť

patrissaa
29. jún 2023

Ahojte mám taký problém že,pred rokom som bola na Gastre pre traviace problemy,každé jedlo ma nafukuje plynatosť,brucho(žalúdok) zvuky mi vydáva 😂 nič príjemné mala som zvýšene riziko HIT dali mi tabletky nezaberali dal mi neskôr A3papier ktorym potravinam sa vyvarovať dodrziavam a nič,tento rok som začala problém riešiť z imunologom ta mi spravila pot.testy vyšli mi celkom dosť (nejem ich,vyjybam sa) a stále to je rovnake ako na začiatku beriem aj Tabletky Spirabell no žiadna zmena,chodim aj na auto-hemo ,neviem už čo robit je nerealne si odsledovat co mi robí zle keďže toho za deň zjem viac a keďže sa vyhybam potravinam ktoré nemôžem uz neviem fakt.
Nejaké rady? Nemate to niektora?

zafir01
29. jún 2023

@patrissaa skús pozrieť literatúru od doktora Kuželu ... Nejdem tu vypisovať litánie, no mne sa dosť polepšilo po osvojení si mnohých jeho odporúčaní

pet888
30. jún 2023

@patrissaa pokial ti zistili len zvysene riziko HIT a nic ine,moze byt,ze mas este zle nastavenu stravu a preto ta nafukuje.Skus zajst este za nejakym odbornikom na stravovanie.Dalsia vec je psychika a stres a to tiez dost vplyva na zle travenie..

patrissaa
autor
30. jún 2023

@pet888 Aj intolerancie na potraviny mám a vyhýbam sa neviem už fakt čo nejake probiotika alebo niečo si musim kúpiť