Intolerancia na pšeničnú a ražnú múku

jaska25
3. okt 2024

Ahojte. Prosím poraďte mi tie, čo máte, ale v rodine majú intolerancie na pšeničnú a ražnú múku, akú náhradu používate na pečenie? Najmä koláče a vianočné linecké pečivo.
Čo máte vyskúšané a viete, že sa to z tej múky vždy podarí.
Ďakujem.

jankabenji
3. okt 2024

@jaska25 môj syn má intolerancie na potraviny a tiež na pšenicu a raž. Po dlhšom skúšaní, sme zistili,že síce je spalda tiež pšenica, ale taka " čistejšia " a tu toleruje. Z nej aj pečiem aj varím. Mame aj originál pre celiatikou, čo mu predpisujú, s nou sa však veľmi " nekamaratim ".

jaska25
autor
3. okt 2024

@jankabenji Ďakujem za radu. Aj som v kútiku duše vsadzala na špaldovú, som rada, že si mi to potvrdila. Ďakujem ešte raz

kacena4
3. okt 2024

aj my pouzivame spaldovu, dostat aj hladku a polohrubu

jankabenji
3. okt 2024

@jaska25 rado sa stalo 😉 ..inak mne po rokoch skúšania najviac vyhovuje pernerka spaldova. Vsetko z nej viem upiecť,od rožkov,torty,koláče, halušky...

jaska25
autor
3. okt 2024

@jankabenji kde ju kupuješ?

rozculena
3. okt 2024

@jankabenji dá sa aj chleba? čisto len zo špaldy?Nejaký špeciálny recept alebo to môžem nasypať do pekárničky,ako normálnu múku?

jankabenji
3. okt 2024

@rozculena áno kľudne do pekarnicky..chlieb z tej múky bežne robí moja svagrina, ja robím len rozky.

rozculena
3. okt 2024

@jankabenji ďakujem,vyskúšam.Ja miešam chlebovú so špaldovou,ale iba špaldovú som neskúšala.

jankabenji
3. okt 2024

@jaska25 všade ju skoro majú,najčastejšie ju kupujem v kauflande

rozculena
3. okt 2024

@jaska25 akurát som gúglila tú pernerku,aj v Tescu ju majú
dobre na tom ryžujú,tie ceny oproti tescu🙄

https://muky.heureka.sk/pernerka-muka-spaldova-...

jankabenji
3. okt 2024

@rozculena ceny majú všade iné a ta bio spaldova je všade o niečo drahšie ako normálna

nesana
4. okt 2024

Ja mám intoleranciu na pšenicu a špaldovú múku znášam dobre, takže všetko z nej pečiem ešte aj chleba. Tá Pernerka je dobrá a aj v Lidli mávajú dobrú, len je veľakrát vypredaná.

jaska25
autor
4. okt 2024

Ďakujem všetkým za odpovede 🙂