Ahojte. Prosím poraďte mi tie, čo máte, ale v rodine majú intolerancie na pšeničnú a ražnú múku, akú náhradu používate na pečenie? Najmä koláče a vianočné linecké pečivo.
Čo máte vyskúšané a viete, že sa to z tej múky vždy podarí.
Ďakujem.
@jankabenji Ďakujem za radu. Aj som v kútiku duše vsadzala na špaldovú, som rada, že si mi to potvrdila. Ďakujem ešte raz
aj my pouzivame spaldovu, dostat aj hladku a polohrubu
@jaska25 rado sa stalo 😉 ..inak mne po rokoch skúšania najviac vyhovuje pernerka spaldova. Vsetko z nej viem upiecť,od rožkov,torty,koláče, halušky...
@jankabenji kde ju kupuješ?
@jankabenji dá sa aj chleba? čisto len zo špaldy?Nejaký špeciálny recept alebo to môžem nasypať do pekárničky,ako normálnu múku?
@rozculena áno kľudne do pekarnicky..chlieb z tej múky bežne robí moja svagrina, ja robím len rozky.
@jankabenji ďakujem,vyskúšam.Ja miešam chlebovú so špaldovou,ale iba špaldovú som neskúšala.
@jaska25 všade ju skoro majú,najčastejšie ju kupujem v kauflande
@jaska25 akurát som gúglila tú pernerku,aj v Tescu ju majú
dobre na tom ryžujú,tie ceny oproti tescu🙄
@rozculena ceny majú všade iné a ta bio spaldova je všade o niečo drahšie ako normálna
Ja mám intoleranciu na pšenicu a špaldovú múku znášam dobre, takže všetko z nej pečiem ešte aj chleba. Tá Pernerka je dobrá a aj v Lidli mávajú dobrú, len je veľakrát vypredaná.
Ďakujem všetkým za odpovede 🙂
@jaska25 môj syn má intolerancie na potraviny a tiež na pšenicu a raž. Po dlhšom skúšaní, sme zistili,že síce je spalda tiež pšenica, ale taka " čistejšia " a tu toleruje. Z nej aj pečiem aj varím. Mame aj originál pre celiatikou, čo mu predpisujú, s nou sa však veľmi " nekamaratim ".