Intolerancia mliečnej bielkoviny. Kedy sa mi upraví pleť po alergickom výsype?

macka2309
8. máj 2019

Ahojte;)
Chcem sa opýtať či má niekto skúsenosť ako ja. Pred 3-4 mesiacmi sa mi vyhadzala tvar najprv mini pupacikmi na cele,neskôr po kontúrach tvare a potom sa tie male potvory začali zapaľovať jeden po druhom. Bola som u kožnej a že alergická reakcia dala kortikoidnu masť a že hľadať príčinu. Bola som na testoch a vyšla veľmi silná intolerancia na mliečnu bielkovinu..môže byt že i alergia...tu je moja otázka po akej dobe sa pleť upravila? Plus Teda trávenie lebo bolesť brucha a nafukovanie mám tiež..teraz som 5 dni bez mlieka a daco sa lepší ale občas sa ešte nejaká vyrážka zápali na novo...je to normalne či je možné že mám ešte nejakú inú napr histamínovú intoleranciu? ( čakám na výsledky) prosím kto má skúsenosť ako ja píšte či sa vam úplne všetko upravilo a za ako dlho, dakujeeem
P.S. Som rok a pól po pôrode

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
macka2309
autor
8. máj 2019

@zara1357 to má mrzi ja viem ako to trápi takéto problémy:( no daj si urobit čo najviac testov skus aj tu histaminku a pripadne helikobaktera..ja čakám na výsledky ..držím palce nech sa to čím skôr vyrieši ..inak aká si krvná skupina?

nika3136
8. máj 2019

Existuje alergia na mliečnu bielkovinu alebo intolerancia laktózy. Sú to dve odlišné veci.
Alergia je imunitná reakcia organizmu na nejaký alergén, ktorý má za následok vyplavovanie histamínu a následne nastáva reakcia. Keď máš alergiu na čokoľvek, môže sa prejaviť bežnými príznakmi čo sú kožné reakcie, slzenie pálenie očí, výtok z nosa a pod. Aj najmenší styk s alergénom spôsobí problém, čiže sa v tomto prípade neodporúča vôbec konzumovať mlieko a výrobky z neho.

Intolerancia laktózy (čo je mliečny cukor) znamená, že telo má problém s jej rozkladom v tenkom čreve poväčšine kvôli tomu, že enzým, ktorý laktózu štiepi, volá sa laktáza, je najviac činný v dojčenskom veku a môže neskôr zanikať. Telo ho potom nemá vôbec alebo ho má málo. Prejavuje sa to obvykle tráviacimi problémami. Tu sa buď používa bezlaktózová strava, mlieko, potraviny, alebo existujú tablety či kvapky na rozklad laktózy a aj obyčajné mlieko sa dá bez problémov konzumovať. Pri intolerancii sa môžu jesť kefíry alebo tzv. tvrdé syry, ktoré už nemusia spôsobovať také problémy. Čím dlhšie syr zreje, tým má menej laktózy.

Dúfam, že som ti to trochu objasnila.

macka2309
autor
8. máj 2019

@nika3136 dakujem veľmi pekne;) tomuto rozumiem ja mám na mliečnu bielkovinu..čiže mliecne nic nemozem..len som chcela vedieť či je možné že po vysadení mlieka celkovo sa mi môžu ešte vyhodiť nové vyrážky že či to ešte stále črevo spracovala..alebo mám hľadať ešte aj inde príčinu..🤷‍♀️Lebo vravím nejem nič mliecne ešte iba piaty den

nika3136
8. máj 2019

@macka2309
Reagujem napríklad aj hneď na názov.
Nielen že nič mliečne a mliečne výrobky, ale takisto ani nič, čo obsahuje stopy mlieka. Čiže aj akýkoľvek výrobok je potrebné otočiť a prečítať zloženie.
A samozrejme, je to len pár dní.

matkamirko
8. máj 2019

@macka2309 syn zacal mat lepsie zdravie,ekzem,po cca pol roka trvajucej liecbe. Skus prisnejsiu eliminacnu dietu,na vsetky najtazsie alergeny- mlieko,vajcia,kakao,soja,citrusy,jahody,paradajky,E-cka,uz neviem,co dalsie tam patri. Syn bol na tejto,lebo jemu vysla alergia aj na vajcia,jablko,okrem bkm. Po troch rokoch to bolo lepsie,z krvi nic,ale vajcia a mlieko robia problemy stale. Stoleruje tvrdy syr,nite,syrokrem,maslo v malom mnozstve( kedysi sme pouzivali ghee). Mne napr.po par nevydarenych tehu,vysla alergia na 30 druhov potravin,a skutocne mi vsetko robilo zle,nic som nemohla zjest,pouzivala som daosin(dr volala az do BA,ze sa este s niecim takym nestretla),hormony,stres, vedia riadne rozhadzat organizmus.

macka2309
autor
8. máj 2019

@matkamirko fuha no ja to mám tiež isto po tehotenstve a zo stresu:( tak hadam sa to casom upraví dakujem veľmi pekne za reakciu

matkamirko
8. máj 2019

@macka2309 este doplnim,syn napr.reagoval na akekolvek e-cka,farbiva roznymi flakmi,napr.na trosku tureckeho medu-flaky po celom tele,zacalo to na cele- asi ako dlan,ohranicene cervene,vystupene,vo vnutri biele,do 24h.zmizli. Pupaciky na tvari ma dcerka z vajicok,tiez ju chcem dat otestovat opätovne na mlieko,vajcia,reaguje na ne. Ked vajicko nejedava dlhsie,ma krasnu tvar.

macka2309
autor
8. máj 2019

@matkamirko ano vyšli mi ešte aj vajíčka a kvasnice čiže snažím sa všetko vylúčiť 😬

pluss
20. nov 2019

@macka2309 ahoj mne to zistili pred rokom ked som sa vratila z talianska kompletne obsypana presne ako pises malymi pupacikmi a nie a nie sa ich zbavit...talianske syry kapucinka late 🙂 .... Kazdopadne zistili mi vysoke hodnoty intolerancie...s tym ze mam komplet vsetko vylucit...prve razy v obchode boli dost zufale ako som pomaly ale isto zistovala ze skoro vsade je nejaka zlozka mlieka...susene..odtucnene..srvatka..cmar..atd...preala som teda na veganske nahrady a cca po mesiaci uz bolo dobre 🙂 snazim sa toho drzat ale je problem sa najest v restauraciach kedze takmer pri vacsine jedal svieti 7ka 🙂 to si treba tiez odsledovat

romca910
12. feb 2020

@nika3136 Ďakujeme za objasnenie 🙂 a vieš mi prosím poradiť keď mi zistili laktózovú intoleranciu a aj alergiu na mliečnu bielkovinu (čiže kravské mlieko)...ako v takomto prípade postupovať pri úprave jedálnička, čítaní etikiet potravín, atď. .... ?? Musím úplne odstrániť všetky mliečne výrobky?