Intolerancia laktózy - výrobky

kotulicek
26. júl 2021

Žienky vy čo máte intoleranciu na laktózu poraďte mi čo jete aké výrobky kupujete a nestoja majland? Ďakujem vopred

janka_23
26. júl 2021

@kotulicek máš na mysli niečo konkrétne? Lebo jogurty, cottage, tvaroh, smotana a mlieko už nestoja majland. Horšie je to so syrmi, tie sú stále dosť drahé. Ja najčastejšie kupujem bezlaktozove výrobky od rajo a zvolensky.

martinaju
26. júl 2021

@kotulicek ak máš problém len s laktózou tak bezlaktózové, delaktozované, rastlinné. Už v každom obchode nájdeš. Sú drahšie ale teda zas majland nestoja neboj 🙂 u nás v meste napr. má kaufland najlepší výber.

kotulicek
autor
26. júl 2021

@martinaju @janka23 no to som chcela vedieť kde je dobry výber a aké značky kupujete

janka_23
26. júl 2021

@kotulicek naj asi kaufland, ale majú aj v Bille, tescu a jednote

savanna
26. júl 2021

Ja kupujem vacsinu od Raja - mlieka, smotana do varenia, cottage cheese, skusala som aj slahacku, ale z tej ma boli brucho, aj ked je bezlaktozova. Potom bezl. jogurty Hollandia v Tescu, mozzarella a encian v Tescu, nie som si ista, aka znacka. Aj v Lidli mavaju dobre akcie na bezlaktozove produkty, niekedy aj cez aplikaciu, len treba sledovat letaky 😊.

sandra151
26. júl 2021

Viete Prosím poradiť?
Veľakrát sa v zložení uvádza alergén mlieko,srvátka, mliečne bielkoviny atď,a laktóza nie. Pritom mlieko ju automaticky obsahuje. Tak som na vážkach či to môžem konzumovať alebo nie, lebo predsa by tam mali byť uvedené všetky alergény . Alebo ako to mam chápať?

ella2015
26. júl 2021

@sandra151 Pokiaľ nie je mlieko bezlaktózové tak laktózu obsahuje je to predsa jeho prirodzenou súčasťou, kedze sa jedna o mliečny cukor

katka13katka
26. júl 2021

Najčastejšie kupujem rajo, alebo tu kauflandovsku značku mlieka... Ale zvykla som si aj na rastlinné náhrady, jogurty, mlieka, smotany...pozerám často aj zloženie a ak zjem niečo kde si nie som istá,či obsahuje laktózu, tak sa daju kúpiť v lekárni tabletky (lactoplus,lactorelaza)a po ich užití som ok 😊😊😊

sasha10
27. júl 2021

Ja sa tým už netrápim až tak na 100%, ťažko mi je doma jesť oddelene, tak som si našla enzými laktázy, dám si pred mliekom a som v úplnom poriadku. Nestojí to veľa napríklad používam od GymBeam asi za 6€. Neviem síce ako tebe sa prejavuje táto intolerancia, mne iba kŕčami a hnačkou a na toto mi to pomáha, ak sú aj iné prejavy tak to už neviem 🙂

sandra151
27. júl 2021

@sasha10 mne hlavne vyrážkami na brade a keď to veľmi preženiem tak hnačka 😒

kvetinka75
27. júl 2021

ja kupujem v Kauflande tú ich značku alebo pootm v Tescu. Tam je širší výber. Občas sa stane že si dám laktozový výrobok ale pokiaľ je to nejaký koláč alebo niečo suché, nerobí mi to až také problémy. Nemôžem hlavne tekuté - mlieko, jogurty, šlahačka. Ale už sa mi stalo, že ma prehnalo aj po bzl jogurte. Mňa buď preženie, alebo ma bolí brucho alebo ma nafúkne.

kvetinka75
27. júl 2021

občas kúpim rastlinné. Zistila som, že celkom dobre sa dá aj bez laktozy variť a žiť. Lepšie ako bezlepku. To je oveľa horšie. Keď cestujem, tak sa pre istotu vyhýbam úplne mliečnym výrobkom.

kotulicek
autor
30. júl 2021

@sandra151 no automaticky vieš že v mlieku je laktóza takže nie nekupovať nejesť 😓

kotulicek
autor
30. júl 2021

@kvetinka75 joooj to mňa aj z koláča aj zo sladkostí 😓 a sladkosti bez laktózy je ťažko 😓 no a nejak lieky mi NATO nezaberajú ale našla som v Lidl fajn výrobky za dobrú cenu tak ficim na nich. Všetko je to o zvyku

palicka
30. júl 2021

@kotulicek najlepšie ceny a vyber som našla v Kauflande. Majú aj svoju radu výrobkov bez laktózy. Mlieko sa mi ale už párkrát pokazilo pred uplynutím dobu spotreby. Kupujem u nich Rajo tvaroh, minuslakto alebo nejako tak sa to vola syry a majú skvelý biely jogurt 400g. Smotana je kauflandacka výborná. A tiež maslo. Ale v podstate už každá mliekárne má svoje výrobky. Sabi výrobky sú tiež vynikajúce, no nemajú široké portfólio.

kotulicek
autor
30. júl 2021

@palicka ďakujem pohladam ... Ja som teraz našla výborne narierkovr maslo no neviem ani za svet čo je to za značku ... No a v Kauflande majú fajn to že aspoň i nás ich majú fajne oddelené a nemusím hľadať medzi klasickými

palicka
30. júl 2021

@kotulicek myslím, že v každom to takto je. Ja na tom ficime už nejaké to obdobie. Posledné obdobie sa palety výrobkov neskutočne rozšírila a aj cenovo priblížila bwzlaktozovym. Zvyknete si, je to jedna z tých jednoduchšich intolerancii