Žienky vy čo máte intoleranciu na laktózu poraďte mi čo jete aké výrobky kupujete a nestoja majland? Ďakujem vopred
Ja kupujem vacsinu od Raja - mlieka, smotana do varenia, cottage cheese, skusala som aj slahacku, ale z tej ma boli brucho, aj ked je bezlaktozova. Potom bezl. jogurty Hollandia v Tescu, mozzarella a encian v Tescu, nie som si ista, aka znacka. Aj v Lidli mavaju dobre akcie na bezlaktozove produkty, niekedy aj cez aplikaciu, len treba sledovat letaky .
Viete Prosím poradiť?
Veľakrát sa v zložení uvádza alergén mlieko,srvátka, mliečne bielkoviny atď,a laktóza nie. Pritom mlieko ju automaticky obsahuje. Tak som na vážkach či to môžem konzumovať alebo nie, lebo predsa by tam mali byť uvedené všetky alergény . Alebo ako to mam chápať?
Najčastejšie kupujem rajo, alebo tu kauflandovsku značku mlieka... Ale zvykla som si aj na rastlinné náhrady, jogurty, mlieka, smotany...pozerám často aj zloženie a ak zjem niečo kde si nie som istá,či obsahuje laktózu, tak sa daju kúpiť v lekárni tabletky (lactoplus,lactorelaza)a po ich užití som ok
Ja sa tým už netrápim až tak na 100%, ťažko mi je doma jesť oddelene, tak som si našla enzými laktázy, dám si pred mliekom a som v úplnom poriadku. Nestojí to veľa napríklad používam od GymBeam asi za 6€. Neviem síce ako tebe sa prejavuje táto intolerancia, mne iba kŕčami a hnačkou a na toto mi to pomáha, ak sú aj iné prejavy tak to už neviem
ja kupujem v Kauflande tú ich značku alebo pootm v Tescu. Tam je širší výber. Občas sa stane že si dám laktozový výrobok ale pokiaľ je to nejaký koláč alebo niečo suché, nerobí mi to až také problémy. Nemôžem hlavne tekuté - mlieko, jogurty, šlahačka. Ale už sa mi stalo, že ma prehnalo aj po bzl jogurte. Mňa buď preženie, alebo ma bolí brucho alebo ma nafúkne.
občas kúpim rastlinné. Zistila som, že celkom dobre sa dá aj bez laktozy variť a žiť. Lepšie ako bezlepku. To je oveľa horšie. Keď cestujem, tak sa pre istotu vyhýbam úplne mliečnym výrobkom.
@kvetinka75 joooj to mňa aj z koláča aj zo sladkostí a sladkosti bez laktózy je ťažko
no a nejak lieky mi NATO nezaberajú ale našla som v Lidl fajn výrobky za dobrú cenu tak ficim na nich. Všetko je to o zvyku
@kotulicek najlepšie ceny a vyber som našla v Kauflande. Majú aj svoju radu výrobkov bez laktózy. Mlieko sa mi ale už párkrát pokazilo pred uplynutím dobu spotreby. Kupujem u nich Rajo tvaroh, minuslakto alebo nejako tak sa to vola syry a majú skvelý biely jogurt 400g. Smotana je kauflandacka výborná. A tiež maslo. Ale v podstate už každá mliekárne má svoje výrobky. Sabi výrobky sú tiež vynikajúce, no nemajú široké portfólio.
@kotulicek máš na mysli niečo konkrétne? Lebo jogurty, cottage, tvaroh, smotana a mlieko už nestoja majland. Horšie je to so syrmi, tie sú stále dosť drahé. Ja najčastejšie kupujem bezlaktozove výrobky od rajo a zvolensky.