Prosim ak mi nezistili intoleranciu na laktóza to znamená že nemám ani na bielkovinu kravského mlieka , čiže môžem všetko mliečne ? Nevyznám sa v tom
ak mas iba na laktozu, potom mozes jest napr. aj maslo, mlieko, ale bezlaktozove.
ak by si mala aj na bkm, potom nemozes nic mliecne, ale ani produkty, ktore mlieko obsahuju ale napriklad ani tie, ktore obsahuju srvatku atd
neznamená :( treba pretestovať zvlášť aj kazeín... My to máme tak s mužom, že ja nemôžem mliečny cukor a on bielkovinu
este mi napadlo, ze je tu aj skupinka na laktozu a abkm. tam je vela uzitocnych info. zrejme aj v ambulancii maju nejake letaciky, precitaj si dokladne aj spravu od doktora, kde si zistili intolranciu. su aj knizky, sice zvlast odbornu priamo na intoleranciu a abkm som nenasla, ale nasla som ine, kde su tiez uzitocne info, recepty, zoznam bezpecnych potravin atd 🙂
Neznamená. Nemáš intoleranciu na laktózu, alergiu na BKM môžeš mať, ale nemusis
Intolerancia a aledgia su dve odlisne veci a jedna nevylucuje druhu. Treba urobit test na jedno aj druhe a este stale to neznamena ze ti mliecne nebude robit zle.