Intolerancia, alergia a plodnosť

chillitka
11. nov 2022

Ahojte, stretli ste sa s tym, že intolerancia spôsobuje potraty? S akým lekárom Vaše intolerancie riešite? Testy mi robili v Medirexe a ja neviem, čo ďalej robiť 🤷‍♀ Mám aj alergiu na zemiaky, ale vplyvu na plodnosť sa gastroentrolog nevedel vyjadriť.

zuzkaa1991
11. nov 2022

@chillitka ja mam alergie asi na vsetko mala som pcos a mam 4r dieta ;)

alexandramb
11. nov 2022

@chillitka ja mam celiakiu a laktozovu intoleranciu a aj som 2x potratila, nevedela som vôbec prečo, všetky testy v poriadku a potom mi náhodou prišli na toto. Nasadila som dietu a do mesiaca som otehotnela, teraz som 35tt. Je to vraj všeobecné známe, že aj toto môže byť príčina potratov, mňa sa hneď dr pýtal, ze ci som nemala problém otehotnieť.

vkatush
11. nov 2022

@chillitka a je to alergia alebo intolerancia?

Ja som bola v medirexe pred asi rokom a pol, našli mi alergické reakcie, ale takmer všetko !!! Čo sa dalo,to som mala, lepok, ovos, jačmeň, raž, špalda, kravské, ovčie, kozie veci, arašidy, ešte aj káva, ktorú som nepila (lebo som cítila,že mi nerobí dobre).
Mala som mať prísnu diétu, ale vydržala som sotva 2 mesiace. Nakoniec som tie najsilnejšie alergény vylúčila alebo aspoň obmedzila, pomaly sa vrátila do normálu a zmizli ja zdravotné problémy (hlavne som mala niekedy kŕče a bolesti v bruchu)...
Síce sme sa v tom čase nesnažili o dieťa,ale keď už áno,vyšlo to na prvú šupu a o mesiac rodím 😊

Takže (aspoň podľa mňa) dá sa to aj tak. Plus poznám celiatikov a celiatičky, čo tiež nemali problém 😊

sona96
11. nov 2022

Ja mám intoleranciu na laktózu a alergiu na prach, roztoče, vnútorné plesne, palinu, ambroziu, skorocel, mačky, mrkvu, petržlen, celer, paradajky, zemiaky, banány a kvantum liekov a otehotnela som bez problémov.

chillitka
autor
12. nov 2022

@alexandramb Ja mám len intoleranciu na lepok a mlieko a vajce. Alergiu len na zemiaky. Potratov 7. Takže teraz skúsim dietu, len neviem aká doba je potrebná a neviem ani na koho sa obrátiť Imunolog, gastro?

chillitka
autor
12. nov 2022

@vkatush Alergia len zemiaky, ostatné intolerancie

alexandramb
14. nov 2022

@chillitka ja chodím na gastro

miskajerry
21. máj 2023

@alexandramb prosím ťa a vysadila si tie potraviny aj cez cele tehotenstvo a kojenie a aj teraz, ci si sa vratila k bežnej strave, ak nemáš problemy, dakujem za odpoved

miskajerry
21. máj 2023

@chillitka pomohlo ti vysadenie?

monika4487
21. máj 2023

Ja som si robila tiez testy v medirexe. Mam Hit ale z potravinovych alergii mamm 27 z 90 testovanych. Mne to pri otehotnenni nerobilo problem. Ale dokial viem pri testoch z Medirexu je aj doba ako dlho dzrat dietu (aspon ako samoplatca mi prisla taka tabulka). 3,6 alebo 12 mesiacov a potom opat zaradit danu potravinu a sledovat reakcie.

chillitka
autor
21. máj 2023

@miskajerry Zatiaľ nie. Aktuálne som tehotná, ale z IVF. Na diete som mala ďalšie 2 potraty

julish
21. máj 2023

@monika4487 tieto testy sú blbost, už dosť veľa lekárov sa k tomu vyjadrilo, naposledy aj v mamagang

monika4487
21. máj 2023

@julish neviem ci ano, ci nie, ale som postupne zacala po roku opat zavadzat potraviny a opat mi navehli problémy . Aspon som sa mala coho opriet zo zoznamu. Ja som velmi spokojna, ked som drzala dietu, citila som sa ako clovek. Ked nie, tak niekedy to bolo naozaj tazke. Nase deti maju alergie tiez a ideme teraz na testy k alergologovi (v inej krajine, ine laboratorium). Tak uvidime co im vyjde. Moja skusenost.