Ahojte, minule som tu písal ohľadom problému nesústredenosti a hmly v hlave. Zisťujem časom že po jedle mám žalúdočné problémy nejakú intoleranciu neviem presne na čo a ze môžu s tým byt spojené aj úzkosti, depresie. Ma to niekto takto?
objednaj sa na dychový laktózny intolerančný test na gastroenterológii. Pri ťažkom stupni intolerancie laktózy môžu bať aj psychické problémy.
@juraj456 iba prísna dieta. Mám 0 toleranciu laktozy,veľmi mi nepomáhali ani tabletky laktazan pred jedlom. Po čase sa to upravilo až tak že občas už môžem aj zhrešit bez následkov. niektoré veci nejem absolútne. Nez som na tu diagnózu prišla tak to bolo šialene. Ale tie stavy sa viacmenej stratili hneď ako som vylúčila prakticky cely jedálniček - pozor laktóza nerovná sa iba mliečne veci,je to nadr**ne skoro všade.
@tramuntana a čaká sa tam dlho? Či je to bežne testovanie
@mon_soon a ako sa Ti to prejavovalo? Mala si aj dychový test či test z krvi?
@1andrea111 na gastre som bola. Z krvi mi robili potom celiakiu ale ta sa nepotvrdila. Prejavovalo sa mi to ako písal autor - totálna hmla v hlave,vygumovaný mozog,sialena nervozita,ešte sialenejsia únava. Bolesti v oblasti tenkého čreva ale nie take výrazne aby mi došlo odkiaľ pochádzajú psychické problémy. Take zvláštne podvedome bolesti akoby. Najhoršie ak zjem niečo čo obsahuje veľa tuku - laktóza sa zdržuje v tele dlhšie a zhoršuje celkový stav.
Prejdi na stravu carnivore alebo animal base a problwmy budu preč, zaručene
@juraj456 to je otázka na konkrétnu ambulanciu..
@juraj456 áno ja.