Hodnoty SIBO testu

suzy_dm
17. mar 2022

Zdravím, prosím vie mi niekto vysvetliť hodnoty SIBO testu:
nalačno 7
po 15 min. 8
po polhodine 26
po polhodine 45
po polhodine 59
po polhodine 67
po polhodine 51
Lekár je na dovolenke, bude tu až na konci marca, tak ma zaujíma, či s tým nemá niekto skúsenosť a tiež ako ste sa liečili a čo vám pomohlo. Ďakujem.

maminabobo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminabobo
17. mar 2022

Hodnotám sa nerozumiem. Môj syn mal diagnostikované SIBO, ale nám ani nepovedali aké mal hodnoty. Pomohla FODMAP dieta.

suzy_dm
autor
17. mar 2022

@maminabobo Neužíval ani žiadne lieky, myslím antibiotiká?

oli18
17. mar 2022

@suzy_dm Ja som bola a opýtala som sa tam hneď, či sú výsledky dobré? Prečo si sa neopýtala ty? Oni povedia.

suzy_dm
autor
17. mar 2022

@oli18 Pytala som sa sestricky, ktora mi ho robila, nevedela.

tarvika
17. mar 2022

0 je dobre, cokolvek nenulove je ze tam mas tie skodlive bakterie. ale presne ze kolko je vela a kolko este ok, to netusim.

motolica
17. mar 2022

@suzy_dm tak ja som mala veľmi podobné výsledky ako ty pred pár týždňami,dr. Povedala,že sibo pozitívne a je to predpoklad,že tam je zapal v tenkom čreve,keď sa to nerieši,môže to narobiť galibu napr crohnova choroba atď ,ale celkovo zvýšené sibo a teda ten zápal má veľmi veľa príznakov cez únavu, akné,vypadávanie vlasov,tráviace tazkosti....mne dala ATB na preliecenie,ktoré sa užívajú dlhodobo. Tie hodnoty vravela,že nie sú až tak smerodajné,proste ako ti to vyskočí takto vysoko je to pozitívne,ale môže to ovplyvniť aj strava z predchádzajúceho dňa.

suzy_dm
autor
17. mar 2022

@motolica Aké si prosím mala príznaky ty? Cítiš sa lepšie, keď užívaš antibiotiká? Ja som aj schudla, mala som tráviace ťažkosti, padali mi vlasy, teraz mám pocit, že mi je lepšie, ale ten test nedopadol asi najlepšie. Musím sa priznať, že som nejedla asi len 8 hodín pred testom, tak si myslím, či to náhodou neovplyvnilo výsledky. Úplne som na to zabudla, lebo som prišla neskoro večer domov. Dodržiavaš aj food map diétu? Ďakujem.

motolica
17. mar 2022

@suzy_dm vieš čo mňa dlhodobo bolí brucho vpravo pod rebrom a pri pupku,pochodila som všetko možné,jasne vlasy padajú,stále vyhadzana tvár a krk,únava,ale to neviem možno to má súvis aj po covide 🤷 ATB som ešte priznam sa nezačala,lebo brať ATB 115 dní každých 8 hodín...ešte som si netrúfla 😅
Mohlo ti to kľudne ovplyvniť ten výsledok,lebo tam sú presne určené jedla,ktoré môžeš a ktoré nie 😬
A nie žiadnu diétu nedržim....som hrozna v tomto 🤦

maminabobo
18. mar 2022

@suzy_dm užíval Normix, ale najviac pomohla fodmap dieta a dať naporiadok psychiku.

motolica
19. mar 2022

@maminabobo koľko užíval tie ATB Normix prosím ťa?

maminabobo
21. mar 2022

už si presne nepamätám...asi 10 dní, potom pauza a zase 10 dní...mal na to schému, dávka bola najskôr vyššia....

betina13
7. apr 2022

@suzy_dm test je pozitívny, ale to už asi viete

petra123456789
15. mar 2023

@suzy_dm
Zdravím, práve riešim podobné výsledky sibo testu, sestrička mi nevedela povedať.
Môžem sa spýtať ako Vám to dopadlo?

suzy_dm
autor
16. mar 2023

@petra123456789 Sibo test bol pozitívny a neskôr mi zistili aj intoleranciu na laktózu. Odkedy si dávam pozor na to čo jem, tak už je to v poriadku. Ale užívala som po pozitívnom SIBO teste aj antibiotiká Normix.

petra123456789
16. mar 2023

@suzy_dm ďakujem

petra123456789
8. apr 2023

@suzy_dm tak nakoniec aj synovi vyšiel ten test pozitívne. Po atb sa Vám polepšilo? Dodržiavala ste tú FODMAP diétu počas bránia antibiotík?
Nám doktorka dala tiež normix + tú diétu.
@suzy_dm