HIT u dieťaťa - nedostatok DAO enzýmu

30. aug 2024

Máte niekto dieťatko s nedostatok enzýmu na histamin?

kacena4
30. aug 2024

mame hit

autor
30. aug 2024

@kacena4 ale kvôli deficitu DAO?

kacena4
30. aug 2024

hit je o tom ze telo nevie rozlozit histamin v tele

autor
30. aug 2024

@kacena4 je viac druhov HiT. Jeden je z nedostatku enzýmu. Pri druhom sú hodnoty DAO ok.

kacena4
30. aug 2024

teda ze ma malo dao enzymu a treba ich pri nedodrziavani diety musi nahradit. t.j kazdy kto ma HIT ma nedostatok dao (aspon tak to chapem ja)

autor
30. aug 2024

@kacena4 hm… naštuduj si to prosím ťa.

kacena4
30. aug 2024

nechce sa mi, to co mame my uz roky zvladame viac nepotrebujem v tejto chvili vedieť. mame malo ked porusi dietu mame lieky drzim palceky nech viete ako na to

autor
30. aug 2024

Už som narazila na inú diskusiu kde ti to pani vysvetľovala.

autor
30. aug 2024

@kacena4 tá a nedostatkom DAO je zriedkavá a so zlou prognózou.

kalendark
30. aug 2024

Syn mal dlho nízke hodnoty, momentálne má hodnoty v norme, diétu ale stále drží. Aká zlá prognóza?

autor
30. aug 2024

@kalendark nízke hodnoty enzýmu a sa mu zvýšili? Pretože to je väčšinou geneticky a nezvykne sa upraviť v zmysle že sa bude zrazu tvorit daný enzým. Toto je zriedkavý druh HIT.

kalendark
30. aug 2024

Áno zvýšili sa mu, je momentálne v norme. Ale veď ten enzým môže mať rôzne hodnoty v rôzny deň ale dlho mal nízke, zistili mu to keď mal 2 roky, teraz má 11 rokov. Tiež to zdedil, ale nevidela by som to tragicky, treba pre to dačo urobiť.

autor
30. aug 2024

@kalendark môj syn ho nemá takmer žiaden a súdiac podľa príznakov sa nič nelepší aj napriek eliminačnej diéte. My sme od narodenia mali veľké tráviace problémy.

kalendark
30. aug 2024

Vitamíny c, pyridoxin B6 a probiotiká berie?

autor
30. aug 2024

@kalendark vieš mi vysvetliť prečo pyridoxine?

autor
30. aug 2024

@kalendark pyridoxine sporadicky, ale nie na hit. Ja až teraz po stanovení dg. študujem čo ďalej. Doteraz sme mysleli že má “len” ABKM a netravi mu niečo preto. Takže vlastne eliminujeme od narodenia intuitívne a on mi nikdy nezniesol napríklad zjesť paradajky. Mrkva robí problém, kakao… všetko hit potraviny, ktoré som vylúčila po opakovaných problémoch.

kalendark
31. aug 2024

Skús si pozrieť túto brožúrky, ak si ešte nečítala..