Máte niekto dieťatko s nedostatok enzýmu na histamin?
@kacena4 ale kvôli deficitu DAO?
hit je o tom ze telo nevie rozlozit histamin v tele
@kacena4 je viac druhov HiT. Jeden je z nedostatku enzýmu. Pri druhom sú hodnoty DAO ok.
teda ze ma malo dao enzymu a treba ich pri nedodrziavani diety musi nahradit. t.j kazdy kto ma HIT ma nedostatok dao (aspon tak to chapem ja)
@kacena4 hm… naštuduj si to prosím ťa.
nechce sa mi, to co mame my uz roky zvladame viac nepotrebujem v tejto chvili vedieť. mame malo ked porusi dietu mame lieky drzim palceky nech viete ako na to
Už som narazila na inú diskusiu kde ti to pani vysvetľovala.
@kacena4 tá a nedostatkom DAO je zriedkavá a so zlou prognózou.
Syn mal dlho nízke hodnoty, momentálne má hodnoty v norme, diétu ale stále drží. Aká zlá prognóza?
@kalendark nízke hodnoty enzýmu a sa mu zvýšili? Pretože to je väčšinou geneticky a nezvykne sa upraviť v zmysle že sa bude zrazu tvorit daný enzým. Toto je zriedkavý druh HIT.
Áno zvýšili sa mu, je momentálne v norme. Ale veď ten enzým môže mať rôzne hodnoty v rôzny deň ale dlho mal nízke, zistili mu to keď mal 2 roky, teraz má 11 rokov. Tiež to zdedil, ale nevidela by som to tragicky, treba pre to dačo urobiť.
@kalendark môj syn ho nemá takmer žiaden a súdiac podľa príznakov sa nič nelepší aj napriek eliminačnej diéte. My sme od narodenia mali veľké tráviace problémy.
Vitamíny c, pyridoxin B6 a probiotiká berie?
@kalendark vieš mi vysvetliť prečo pyridoxine?
@kalendark pyridoxine sporadicky, ale nie na hit. Ja až teraz po stanovení dg. študujem čo ďalej. Doteraz sme mysleli že má “len” ABKM a netravi mu niečo preto. Takže vlastne eliminujeme od narodenia intuitívne a on mi nikdy nezniesol napríklad zjesť paradajky. Mrkva robí problém, kakao… všetko hit potraviny, ktoré som vylúčila po opakovaných problémoch.
Skús si pozrieť túto brožúrky, ak si ešte nečítala..
mame hit