Ahojte mamicky. Idem vas požiadať o pomoc a rady. Dcerke zistili histaminovu... Ma vyrážky, aropicky ekzém, bolesti bruska, nie velke... Ale hovorí,ze ju boli. Neprisla som zatial na to,co jej robi zle. Mam od dr zoznam potravin, ktorým by sa mala vyhýbať. Mate aj vy doma deticky s HIT? Ako varíte, alebo zaujima ma, ake davate jogurty,tie miluje, mlieko, co pecivo? Varíte z mrazeneho maska? Niekde som citala,ze kuracie by nemala... Pritom mame doma v mrazničke domáce brojlere... Som z toho nešťastná... Co dávate napr na desiatu do skoly? Pouzivate sumku? Doma by som upiekla chlebik, nemam problem, ale co ho dat do mraznicky aby mala na druhý den do skoly?
Ďakujem pekne
ahoj, my máme v rodine HIT a takmer rok trvalo, kým sme sa zastabilizovali.. skúšali sme potravinu za potravinou, vyraďovali, potom nanovo nasadzovali.. bol to beh na dlhú trať.. nakoniec som zistila, že napríklad u mňa sú problémom mliečne výrobky, kvasnice a konzervy, napr. tuniak.. veľmi som obmedzila aj údeniny.. kuracie mi nerobí žiadny problém, takisto si občas doprajem paradajky a nič po nich necítim.. je to len o skúšaní a testovaní, ako telo zareaguje na danú potravinu.. HIT neznamená, že nemôže nič jesť.. z jedálnička treba odstrániť len to, čo naozaj škodí
@katkine_terapie ďakujem velmi pekne
@ajaxik123 tak na to čo jej robí zle musíš prísť sama...treba začať ako pri prvých prikrmoch...dcérka má hot od 2 rokov zistení teraz má 5,5 moja nemôže soju citrusy ocot kvásku kapustu a nič kvasené nakladané konzervované praskove kupované jahody paradajky len domáce kompóty
@ajaxik123 este aj tu mas pekny zoznam potravin: http://www.eldhwen.sk/histaminova-dieta/
A u nas (dieta aj ja) su najhorsie prejavy po rajcinach, strukovinach (sosovica, hrach, fazula), plus u mna aj psenica a losos.
@terry658 par dni dozadu som odskusala lososa, uff tak to bol zaberak (migrena, travenie, ekzem...). Uz zas na dlho sa mu budem vyhybat.
@ajaxik123 zacni vyradovat. Mne napr najviac vadia vsetky majonezy, kysla slmotana a akykolvek jogurt (jogurt mozem 1x tyzdenne), ale aj mlieko, dalej z peciva ako tak znasam kvaskovy chlieb kludne z obchodu a grahamovy rozok. Obedy vonku netolerujem nijake. Doma kuracinu zjem. Boli obdobia ked som jedla zeleninu, ovocie, zemiaky a ryzu,ryzove cestoviny. Syr kupujem iba ementaler inak ziadem iny.
Drzim palce.. velmi tazko sa hlada aj zcoho konkretne boli brucho s to nemam az taku silnu intoleranciu.
@katkine_terapie ja som ho nemohla 2 roky. Teraz som ho mala asi 3x za mesiac a našťastie nič mi nebolo, ale možno to je aj tým, že som tehotná.
@terry658 ano, moze byt, ja ked som bola tehulka, mohla som jest takmer vsetko. Iba malo veci mi vadilo.
@ajaxik123 na HIT je najtazsie to, ze si musis sama na sebe (na dietati) vyskusat, co mu skodi a co mu nevadi. Napriklad nam kuracie mäso (ani mrazene nevadi), ale jogurty ano, kvasnice ano atd. Ale potesim ta, HIT u dediciek sa casom vie upravit. Niekedy to sice trva roky, ale je to mozne. Treba vyselektovat potraviny, ktore individualne skodia. Zacina sa eliminacnou dietou (nemala by trvat dlho a u velmi malych deticiek sa neodporuca). Skuste najskor teda vysadit fermentovane potraviny. A skus si nastudovat brozurku od Hrubiska, aspon, aby si bola v obraze.