Histamínová intolerancia - stravovanie

lllucka123
12. júl 2021

Dobrý deň, zistili mi HIT a vôbec sa neviem vymotať z tých pravidiel ako začať s eliminacnou diétou atď. Každý hovorí niečo iné vraj len nestačí vynechať všetky zle potraviny alebo co. Je tu niekto kto by mi to vysvetlil normálne prosím ? Musím sa začať stravovať podľa toho a zisťovať pretože mam z toho fakt problémy.

igorkomonika
12. júl 2021

@lllucka123 ahoj, nie je potreba vysadit vsetko, len z tych ktoré sa neodporucaju musis sama zistit, ktoré ti vadia najviac

lllucka123
autor
12. júl 2021

@igorkomonika no to viem ale treba to napríklad jesť celý deň alebo práveže to nejesť vôbec?

zivana
12. júl 2021

@lllucka123 mám tiež HIT. Ja som začala eliminácnu asi takým štýlom že som mesiac jedla len jedla z dobre tolerovanych potravín. Potom som postupne pridávala tie stredne tolerovane, vtedy som už zisťovala, ktoré mi nevyhovujú… z tých najhorších keď som nútená alebo mám veľmi veľkú chuť na niektorú z nich tak už nejem žiadne stredne zle potraviny ale základ je zvýšiť príjem tekutín aby sa to čo najrýchlejšie vyplavilo a mne viac než Daosy pomáhajú probiotiká, ktoré mi pomáhajú zvládať stavy po konzumácii zle tolerovanych potravín. Mojou najväčšou slabosťou je kapusta a kyslé uhorky … probiotiká čo beriem sú vhodne pre histaminikov lebo ani tie nemôžme brat hocijaké. Ja kupujem probiofix inum.

lllucka123
autor
12. júl 2021

@zivana ďakujem pekne.. Tak som sa to aj ja snažila robiť len mi to príde že som nič nezistila🤷🏻‍♀️😅 tie probiotiká veru skúsim aj ja už

simdob
14. júl 2021

kamarátka akurát si týmto prechádza teraz na mesiac jej kázali aby jedla len to, čo je tolerovateľné, čo by nemalo spôsobovať problémy, nech si telo akoby oddýchne a potom má začal pridávať ako už vyššie zaznelo 🙂

lllucka123
autor
14. júl 2021

@simdob hej ďakujem 🙂 to som aj ja tak počula a potom zase že napríklad jeden deň jesť len zemiaky..napr kašu, potom pečené atď..na druhý deň len ryžu...proste každý inak vraví 🙂

viktorka124
15. júl 2021

Ja sa riadim švajčiarskou tabuľkou potravín napríklad. Tam sú presne očíslované potraviny podľa tolerancie