Ahojte zaujíma ma ktoré máte histaminovu intolerancia u dospelého človeka, aké ste mali priznaky?
@janula2511 môj muž ma vždy zahu ak zje niečo čo nemá. A mával aj vyrážky svrbiace a bolesti hrdla... plus únava niekedy.
A točenie hlavy?
@janula2511 muž má HIT a predtým ako mu ju diagnostikovali hnackoval, bol vysypany, opuchnuté hrdlo a bolesti hlavy. Teraz keď náhodou zje co mu neurobí dobre,tak bud ho začne bolieť hlava, preženie ho alebo čo je najhoršie boli ho brucho, ale akoby v ňom mal kameň. Trvá to aj 3-4 dni a popritom má zimnicu a vyzerá akoby mal chrípku
@janula2511 aj točenie hlavy môže byť, celková slabosť,nulový výkon, únava. Aj ten pocit ťažkého žalúdka som mávala,plus veľmi nafúknuté brucho
Aký lekár to vyšetruje? Alergolog?
@janula2511 imunoalergolog. U mna - alergia na chlad, kychanie po jedle a casta chorobnost. Odkedy beriem daosin a ako- tak dodrziavam.dietu, je to lepsie..
Môj muž má, zistili mu ju v dospelosti - mal črevné problémy, na toaletu chodieval aj 5x denne a chudol.. ak teraz zje niečo čo mu nesadne, opakuje sa to... Preto ak vie že ide jesť niečo pre neho nevhodné (napr.ma strašne rád kapustu ale robí mu zle) tak si dáva daosin a všetko je ok..
Existujú aj iné prípravky na HIT?
@janula2511 ja som bola na gastro ( hadica do žalúdka) . HIT sa dá dostať pod kontrolu diétou. Človek musí sám prísť na to čo mu robí naozaj zle. Treba si naštudovať stránky. Existuje len liek Daosin ,ktorý zmierni príznaky keď ho užijete pred jedlom. Ale tiež by som to s ním nepreháňala, dôležité je zistiť čo robí zle a vylúčiť to z jedálnička.
Migrena a cervene flaky na tvari. Uz 6 rokov pred hit mi diagnostikovali celiakiu a ine, takze mi to postupne pribuda
Dobrý deň, kľudne si prečítajte, sú tam aj potraviny, ktoré zvyšujú hladinu histamínu.. https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/trpite-niekto-histaminovou-intoleranciou/#comment-84479451
@janula2511 ahoj, ja silné bolesti žalúdka. Kožné problémy hlavne , veľmi vyhazdana tvár a suchá koža. Ale ja mám intoleranciu aj na laktózu a lepok....