Histamínová intolerancia - príznaky

11. sep 2024

Ahojte , idem sa opýtať , poradiť ohľadne histamínu, mám to už zopár rokov , a vlastne teraz ma napadlo že ma celkom zaujíma aké príznaky máte ? Ak vám jedlo spôsobí nevoľnosť ? Ja sa snažím nejesť to čo mi naozaj robí ťažkosti ale niekedy proste neustriehnem a zjem aj to čo mi robí zle , mávam žalúdočnú nevoľnosť , celkovom to cítim v celom tele tak zvláštne ako keby chvenie trasenie neviem to opísať a proste viem že je to z toho zvyknem to mať pár dni potom si dám jedálniček doporiadku a je mi fajn , budem vďačná ak mi napíšete vaše príznaky a po prípade aj aký beriete doplnok s akým máte fakt že dobrú skúsenosť 🙂 ďakujem

falbala132
11. sep 2024

ja mam reflux, arytmiu, potenie, tlak v hlave, hnacku a extremnu nespavost - z toho posledneho nasledne sialene vycerpanie.
ale ja mam MCAS, co je iny typ histaminivej reakcie, nespusta mi to iba jedlo, ale aj stres, pachy a podobne. takze mne dieta velmi nepomaha.

siska53
11. sep 2024

Mna skor zahlieni a kycham.po jedle. Alergia na studene a kym som ako-tak nezacala drzat dietu, tak ma rano aj 5-6x prehnalo. Plus naduvanie.

le3nikkk
11. sep 2024

@falbala132 prosím vás som tiež silný histminik a momentálne sa mi objavuje nespavosť. Ako s ňou zápasite ?

autor
11. sep 2024

Ďakujem za odpovede , stretli ste sa aj so stazenym dýchaním niekedy ? Ešte to ma tak napadlo ako príznak , inak viac menej mám také podobne všetko ako vy , občas je to neznesiteľne no

autor
11. sep 2024

@falbala132 aj mne to občas spôsobuje stres teda občas no asi aj vo väčšine prípadov lebo veď ten stres je všade okolo nás , a áno aj tá nespavosť niekedy ale extrémna nespavosť alebo únava aj počas dňa

le3nikkk
11. sep 2024

Čo znamená extrémna nespavost? Že to trvá dlhšie ? Alebo že nemôžte zaspat aj celú noc či viac noci po sebe

falbala132
11. sep 2024

@le3nikkk ano, presne tak, retazovo niekolko noci po sebe neviem spat, prehadzujem sa do 1 rano, potom ns chvilu zaspim a o 4 som uz hore.
A ako s nou zapasim, no nijako, nejako to vzdy prejde, 2 tyzdme chodim ako zombie, potom sa mi to ukludni. Niekedy to dospim poobede, taku osviezujuci hodinku si dam.
Pripadne mam po ruke CBD kvapky alebo Ashwagandhu. Sice neuspia, ale upokoja. Lebo napr. melatonin mi vobec nefunguje.

20erika07
11. sep 2024

Tazkosti s dychanim a kozne prejavy su take najhoršie u sestry. Velmi jej pomahalo zinzino, len nie je to najlacnejšie

marianarem
11. sep 2024

U mojej sestry to je hlavne bolest brucha. U mna zase ekzem.