Histamínová intolerancia - overený nákupný zoznam

18domka
20. apr 2022

Ahojte 🙂 v tomto som nová síce ju mám vraj v testoch zistenú od 2020 ale dozvedela som sa o Tom len včera. Chcela by som vás poprosiť síce je toho plný net. No nemáte vy nejaký svoj nákupný zoznam potravín ktoré sú vhodné, a hlavne neviem aké pečivo môžem 🤷 no vôbec neviem kde začať.

majamat
20. apr 2022

@18domka to ams zistene z krvi?

stanulienkat
20. apr 2022

Nas nakupny zoznam ti nepomoze. Co robi mne zle, tebe nemusi. Musis najprv skusat potraviny a kombinacie, ktore nerobia tebe zle. Zapusuj si a vylucuj.

lucia147852
20. apr 2022

To je strašne individuálne. Čo jednemu vadi, inému nie. Najviac histaminova je fermentovana zelenina, údeniny, paradajky, oriešky, údeniny, mrazené ryby,…a konzervanty, polotovary. Ale pri tých menej histaminovych už musíš sama odskúšať čo ti vadi a čo nie.

patricka
20. apr 2022

Všetko je individuálne, ja napr môžem aj taky segedin aj čokoládu a iní sú z toho odhalení na 2 dni...skúšať a zapisovať...

veltraud
20. apr 2022

hlavne nepodlahnut panike...internety su plne kadejakych skusenosti, radsej ani necitat 🙂. Ako pisu dievcence, je to velmi individualne. Telo ti povie, co sa mu nepaci... ja ked si dam napriklad spomenuty segedin, ktory milujem, tak si par dni odkycham a odskrabem ;)

lucka_ke
20. apr 2022

zásada je všetko čerstvé, neohrievať jedlo z predošlého dňa, vyhýbať sa polotovarom, veciam nakladaným v octe, ja nesmiem ani horčicu, ani čokoládu (synovi napr. čokoláda ani kečup neškodia - on zase prudko reaguje na škoricu)

18domka
autor
20. apr 2022

@majamat áno

benit
20. apr 2022

@patricka no presne ja som po segedine bola naposledy 3 dni hotova. Horku cokoladu nemozem vobec.
Mam jedla ktore nemozem vobec. Kombinacia jedal mi robi zle, samotne je v pohode. A teda aj pribudaju dalsie a dalsie.

majamat
20. apr 2022

mne sa celkom paci Hrubiskova brozura,a lebo Daosin brozura. tam je to pekne rozpisane a vysvetlene. ano je to torchu individualne, ale halvne ide o to, ze dana potravina nema stale rovnake mnozstvo histaminu. cize raz kupis nieco a ma to malo histaminu a inokedy to bude mat viac. tiez je dolezite to, aby sa zbytocne nekombinovali potraviny, ktore by mohli zvysit mnozstvo histmainu.
to je dolezite, eze aj hostamin sa nacitava z viacerych potravin, clovek moize zvladnut rozne nozstvo histaminu ( co tiez nemusi byt kazdy den rovnake ), no kombinaciou potravin, sa toto mnozstvo prekroci.
s HIT je to narocne, je dolezite poznat hlavne seba, lebo iny clovek moze reagovat inak.

18domka
autor
20. apr 2022

@18domka a ako je to s tým kuracím mäsom ? Všade sa nachádza ako úplne nevhodné ..

lucka_ke
20. apr 2022

@18domka na alergológii synovi robili testy a jemu vyšlo, že kuracie mäso môže