Histamínová intolerancia a kašeľ

lenkaleni24
9. jún 2023

Dobrý deň...zaujíma ma či mal niekto pri hist. intolerancii aj kašeľ...ja sa roky trápim s malou, všetky možné vyšetrenia sú ok, často sa mi nedá ani do hĺbky nadýchnuť a ťažký pocit mám na hrudi...chodím aj na gastro, kde je zatiaľ všetko ok, aj na pľúcne...no keďže mám aj tráviace problémy napadol mi ten histamin...len ten kašeľ neviem či môže byť príznakom...

majamat
9. jún 2023

@lenkaleni24 myslim, ze je medzi priznakmi,a le ja na sebe ppzorujem nieco, o com som pocula raz v TV. velka cast populacie dycha nespravne.
mozno aj toto sposobuje vela problemov., ja kaslem roky a histamin som mala ok.

martinka17
9. jún 2023

Zisti čo kašel spúšťa - u mňa to boli kysnuté a kvasené jedlá/ nápoje. Prestala som jesť všetko kysnuté (teda aj kváskové), z chleba jedine biele toastové (jedine po tých nekašlem), asi po roku "diéty" už teraz môžem chcela viacej, ale stále si dávam pozor. Samozrejme - absolvovala som komplet gastro, alergológiu.... nič konkrétne nenašli.

tt247
14. jún 2023

Áno, mám zvýšenú pravdepodobnosť hit a kašeľ. Neviem prísť ani po rokoch na to, čo ho spúšťa - skôr pôjde o kombinácie jedál. Stravujem sa ale na 90% nízkohistamínovo a napriek tomu. Vyšetrenia gastro, pľúcne, alergo a pod mám spravené. @majamat prosím ťa, v ktorej časti ťa dusí na kašeľ? V krku alebo v hrudníku?