Enzýmy - intolerancia

13. máj 2024

Prosim vie mi niekto vysvetlit správu od gastroenterologa.
Emzymy - Laktaza
Trehalaza
Sacharaza
Všetky vykazujú 100% aktivitu .
Sú to enzým panckreasu.
Dg. Pancreaticka elastaza 115,4.A čo mna zarazio že v správe mám napisane
Intolerancie na potraviny neg, len mne žiadne testy na potraviny nerobili . Z čoho to vlastne usúdili ?

ratka800
13. máj 2024

A čo ti robil za vyšetrenie?

autor
13. máj 2024

@ratka800 gastroskopiu

ratka800
13. máj 2024

Tým sa dajú zistiť intolerancia tak to asi z toho vedel či? Zoberie vzorku z ktorej vie zistiť skoro všetko..aspoň podľa mňa

autor
13. máj 2024

@ratka800 plus teda krv mi brali a stolicu

autor
13. máj 2024

@ratka800 tak to som teda ešte nepočula , že zo vzorky ,
Pozerala som stránku Medirex a vsetko aj alergie aj intolerancie sú vyšetrované z krvi , tak fakt neviem či zo vzorky sa aj dá. A ak aby aj nechapem preco mi nepovedali že na aké potraviny mi test robili aj napriek tomu že vyšli neg.

majamat
13. máj 2024

neviem detaily, ale teda intolerancia na potraviny vznika tym, ze je nejaky problem s travenim nejakej potraviny hlavne v creve. casto je to spsoobene chybajucimi enzymami.

vysetrovanie z krvi casto nema moc velky vyznam, lebo vysledky intoleranciu nedokazuju, dokazuju len kotakt s danou potravinou, jedine este ak by boli hodnoty v extreme, tam by sa uz dalo predpokladat, ze ide o intoleranciu.
alergie su nieco ine, tam sa yvsetruju kokretne protilatky, ktore sa pri alergiach vyskytuju a su znakom alergickej reakcie imunitneho systemu.

ratka800
13. máj 2024

Priznám sa neviem priamo či zo vzorky ale vždy keď boli moji známy na gastre tak im hneď zisťovali aj intolerancie aj keď to ani nespomenuli že majú podozrenie na niečo… že to hneď vedeli z vyšetrenia.. pozri bola si na gastroskopi brali ti krv… z toho ti to kľudne mohli zistiť nie?