Dlhšiu dobu dodržiavam histamínovú diétu, ale aj tak sa mi objavujú neurologické problémy

5. okt 2024

Dobrý deň idem si po radu dlhšiu dobu dodržiavam histamínovú diétu ale aj tak sa objavujú neurologické problémy užívam probiotiká do nedávna aj magnezium od ktorého som dal nachvilku pauzu ale kúpil som si quercetin od jamiesonu z vitamínom C lebo som čítal na internete že napomáha odbúravaniu histaminu z tela má z tým produktom dakto skúsenosť a ešte či daco viete poradiť ako efektívne znížiť hladinu histaminu v tele. Mám z toho dosť veľké telesne prejavy ktoré mi zabraňujú v normálnom dennom fungovaní ako je mozgová hmla hmlenie oci slabosť extrasystoly. Ďakujem za všetky poskytnuté rady.

marianarem
5. okt 2024

Nemusis to mat len z toho, mozes mat panicku poruchu alebo nieco take. Ja mam tiez HIT, po nasadeni diety zmizli ine prejavy, ale nervove problemy zostali, evidentne to nebolo histaminom.

mamina7070
5. okt 2024

to nebude histaminom ak dodrziavas dietu skor to ries s psychiatrom

autor
6. okt 2024

@mamina7070 prečo mám hľadať psychiatra z neuro problemmi? @marianarem ako rýchlo vám zmizli príznaky?

marianarem
6. okt 2024

Zacali miznut v podstate po par dnoch, do takych 4-6 tyzdnov uplne.

autor
6. okt 2024

@marianarem Je to sila čo ten histamin dokáže snažím sa ju poctivo dodržiavať už 2 mesiace ale zatial ešte stále zisťujem čo a ako. Nemáte skúsenosť s tým quercetinom?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
usama
29. okt 2024

mne tiez diagnostikovali HITku asi pred 8 rokmi. Kedze mi nic nebolo - ziadne priznaky ani zdravotne problemy, nedrzala som ziadnu dietu ani som sa neobmedzovala v jedle. Asi pred 3 rokmi zacali mierne zdravotne problemy, ale kedze na HITku som davno zabudla, tak som ich nepripisovala tomu. Az ked som skoncila na pohotovosti ze som si myslelala ze mam infarkt - kolisanie tlaku, busenie srdca, bolest na hrudi a lekar povedal ze infarkt nemam a mala by som navstivit gastroenterologa mi docvaklo ze je to z HITky. Plus po brazdeni na internete a citani co vsetko HITka moze sposobavat pokial sa clovek nestravuje podla diety. Nebudem tu pisat ze zdravo, lebo podla mna to okolo zdraveho stravovania ani neslo, dokonca lekarka mi povedala, ze neodporuca tuto HIT dietu drzat dlho, nakolko organizmus nedostava vsetky vitaminy ktore by mal. Si ani neviem predstavit ked niekto je vegan ako by sa podla tohto mal stravovat. Straovat by sa teda mohol ale velice obmedzene.
Na jednom fore som sa docitala, ze velmi niekomu pomohol kvercetin . Tak som si ho vcera objednala z tejto stranky: https://www.abczdravia.sk/kvercetin-komplex-60-.... Skus sa na to pozriet. Nizsie su aj recenzie od ludi ktori to uzivali a je tam spomenuta aj HITka. Zatial osobne skusenosti nemam (este nedorazil), ale ako zacnem uzivat dam vediet. Na tej stranke maju v ponuke aj https://www.abczdravia.sk/dr-jacob-s-quercetin-..., ale nikde som sa nedocitala, ze by pomahal pri HITke. Na FB je stranka Andrej Medved - starsi pan ktory sa zaobera zdravim. Vyskusaj prebrazdit jeho komentare a prispevky na FB a aj odporucania. Popripade vie aj poradit si myslim.

autor
29. okt 2024

@usama ja som tiež ten kvercetin si nedávno kúpil a užíval ale za 5 dni sa to prejavilo na točení hlavy s hneď viem kedy čo robí dobre a co zle lebo mne sa to do pár dni prejavy