Viem, ze sa tu tato tema opakuje casto ale mam dotaz. Rozisli sme sa s pritelom, je tomu už tri mesiace. Bol to ten typ, čo si s každým písal, bol stále online na whtsape či mesengeri či FB. Dosť ťažko niesol náš rozchod. Nie sme už v kontatke ale momentálne si všímam, že nie je online aj 2-3 hodiny. Čo je strašne netypické preňho. Dostala som normálne strach, pretože toto bola jeho forma spojenia sa s vonkajším svetom a kamarátmi.
Takže, otázka znie: Vie to nejak oklamať? Že je proste online, len mne to neukazuje? (mne ukazuje jeho stav..pred 3 hodinami a podobne)
A dá sa nastaviť zobrazovanie online stavu zvlášť pre FB a zvlášť pre messenger?
@ivanakal no ved ano, ale ja ho nevidim offline, Ja vidim, kedy bol naposledy online. A viem, ze ked sme sedeli v restike, napisal mu kamarat a on v podstate odpisal hned. Vtedy sa mne status objavil ako online, prave v tej chvili, ked si pisali.
plus, mame este spolocnu skupinu, kde prestal prispievat uplne. No a tiez si viem pozriet, ze ked nieco napisem, precita to okamzite. A pri jeho mene mi v tom case zasvieti online. Takze, nema to vypnute. Len mam strach, ci neprechadza nejakou depkou alebo co
To by som povedala,ze uz nieje tvoj problem.ak mas o neho strach bud zisti cez spolocnych kamosov,ale ak na neho tak intenzivne myslis,asi to nemas este uplne spracovane..a podla mna,si asi nasiel niekoho/nieco co mu ten cas vyplna,preto je offline a ty sa len zbytocne trapis o neho
Neodpovedas, na to, naco sa pytam. Ale teda, ano. Zalezi mi na nom. Boli sme spolu 10 rokov, len proste ten vztah nemal zmysel. Nerozisli sme sa v zlom. Co je na tom zle, ze mam strach o cloveka, s ktorym som zazila urcitu cast zivota a navzdy bude v mojej minulosti?
podľa mňa sa na toto netreba spoliehať, mňa ukazuje online aj keď reálne online nie som… priveľmi sa sustredíš na niečo, čo nemusi byť pravda… na druhej strane - prečo sa ho neopýtaš priamo ako sa cíti? máš aj iný dôvod na to myslieť si, že sa niečo deje alebo súdiš len podľa statusu?
Tiež mam skúsenosť, že to ukazuje hocijako a nedá s na to úplne spoľahnúť… ale teda ak aj prechádza náročným obdobím, to že obmedzil sociálne siete a žije reálny život namiesto toho, aby donekonečna čakal na spravu ci prechádzal tvoj profil je pre neho len a len dobre… keď ste boli fyzicky spolu, tak asi tiež nevisel len na mobile a nebol online, len si to nekontrolovala lebo aj ty si sa venovala jemu… teraz ten čas trávi inak/s niekým iným
Praveze, je to divne. Pretoze, ked sme boli spolu, byval online. Je to proste divne. My,ked sme aj vecer spolu pozerali film, tak si pisal s kamaratmi, kamoskami. Tak preto. A ano, ja som sa ho pytala ako sa ma. A povedal mi, ze dobre. Poznam ho a tu nejde o to, ze sa stiahol. To bol proste jeho svet, sledovat FB, zdielat, lajkovat, pisat...teraz proste online nie je dlhe hodiny...
Možno konečne dospel a obmedzil sociálne siete. A k tvojej otázke áno dá sa nastaviť samostatne, môže ťa aj zablokovať aby si nevidela stav. Ži svoj život maximálne mu občas napíš.
nechcem byť hnusná, ale možno po rozchode zistil, že čas sa dá tráviť oveľa krajšie ako na sociálnych sieťach, možno pri tebe ten pocit nemal a potreboval si to kompenzovať tým, že bol online… ťažko zhodnotiť niečo, o čom bližšie nevieme, ale tebe radim, aby si sa na to nesústredila, nemá to zmysel
Samozrejme, že si môžeš nastaviť, či ťa budú vidieť ako online alebo nie.. Ja to mám tak nastavené, že všetci ma vidia offline.