Má tu niekto skúsenost s Crohnovou chorobou? 9 ročná dcéra ju asi ma, ale nie je to potvrdené. Vysledky tomu nasvedčujú. Čakajú nás dalsie vyšetrenia, ale až o pár mesiacov. Viete mi poradiť čoho sa máme vyvarovať, ako uľahčiť od bolesti brucha? Dakujem
Synovi vadí zelenina, napr. paradajky, papriky, ovociu sa tiež skôr vyhýba, keď bol v nemocnici, dávali mu varené jablko. Samozrejme neje smotanové jedlá, mastné jedlá a varím na bravčové masti, lebo olej mu tiež veľmi škodí, aj olivový. Odporúča sa jesť biele pečivo, nie celozrnné.
@svecova pediatrická jej od bolesti nechce nič dať, neviem či na to nie o je, že najskôr sa musí presne stanoviť diagnóza a potom liečba. Súhlasím, ale chcem jej ulavit. Špeciálna tiež nič.hladam aj iné alternatívy ako lieky. S doktormi v dnešnej dobe nemám dobré skusenosti. Dakujem
@52752 Mám dvoch známych, jedno dieťa a jeden dospelý s touto chorobou. Ani jednému to nikto nepredpisal. Ja mam šťastie, že mi to moja gastroenterologicka zohnala v inej nemocnici a potom objednala. Neviem aký je s tým problém, či drahé... Ale fakt veľmi pomohlo. Však uvidíte. Držím palce. Ja bojujem s bolesťami brucha a hnačkami celý život.
Pockajte na dg. Potom je to kombi bezzvyskova dieta, minimum stresu, ked je zle tak sa ide na lieky. Ale da sa s tym kvalitne fungovat. Ide hlavne o to neposkodit to crevo.
@52752 ako ste to zvládli s dcérkou? akú diagnozu jej stanovili ? môžem poprosiť o info? dakujem
@76california áno, aj mňa by to zaujímalo. Tiež mám 11 ročného synčeka a zatiaľ to vyzerá na Crohnovu chorobu. Na rezonanciu ide až o mesiac.
@76california dobrý deň, boli sme 3x po týždni v nemocnici (TO a NR), spravili jej všetky vyšetrenia, aj gastro, aj kolonoskopiu. Uzatvorili jej to na crohna, nasadili prednison na 10 týždňov, vitamíny, teraz má Imuran, za 2 mesiace pribrala 10 kg, bolesti ustúpili, má sa fajn, všetky negatíva sú preč, je úplne ako jej rovesníčky - veselá, bláznivá. Zatiaľ neje surovú zeleninu a ovocie ( iba jablká bez šupky a banán) strukoviny, šalátovú zeleninu, čo obsahuje zrniecka, mastné jedla
Pri tejto chorobe je dobra takzvaná bezzvyskova dieta, na internete nájdete veľa článkov o tom. Ale platí tu ze je to u každého individuálne, každý pacient si musí prísť sám na to, čo mu vadí respr z čoho má bolesti.