Ahojte.Mám celiakiu,intoleranciu laktózy,hraničnu histaminovu intoleranciu,alergiu na pšenicu,raž, ovos,špaldu,pohánku, kukuricu, ryžu, zemiaky, ryby, orechy, mrkva, uhorka, jablko, banán , kakao, čokoláda, paradajka, med, vajcia .. Ďalej pel, trávy, roztoče, pes, astma.. Ale k veci. Neustále mi je zle. Snažím sa vyhýbať potravinám, som roky na bezlepkovej diéte čo sa mi darí, avšak vyhnúť sa kukurice, ryže, zemiakom je veľmi náročné, nakoľko všetky bezlepkové veci sú hlavne s tohto vyrobené. Mám pocit že mi je nonstop zle od žalúdka, mám bolesti brucha, kŕče, pocit na zvracanie, reflux.. Nebolo by dňa kedy by mi nebolo zle. Beriem aerius a lieky na astmu. To fakt neni liek na alergiu na jedlo alebo nejaka prvá pomoc pri bolestiach? Epipen mám tiež ale myslím niečo na žalúdok a pod. Podla mojej dr len tabletky na alergiu, ale to nepomaha ak mi je zle od žalúdka. Má to niekto podobne? Užívate niečo? Viem ze na histamin je daosin ale to nerieši moje potravinove alergie.. Ak máte niekto podobne, čo prosím jete? Privítam každu pomoc a typ. Nakoľko takto žiť je už neúnosné 😪
Ahoj, ako ti zistili vsetky tie alergie?tie foodtesty totiz vedia byt nespolahlive. Ak mas podozrenie na viac alergii, treba vyradit vsetko, co moze byt problem, par dni pockat a zavadzat vsetko odznova ako pri malych detoch - teda jednu vec tri dni a zapisovat si priznaky.
@zena666 omarit mam doma davas si ho ako? Predpisala mi ale netuším ci ho mozem kombinovat aj s aeriusom a ako ho dávkovať
@deedol s odberov a tak isto aj Vylucovacou metódou, toto všetko uz mam za sebou a potraviny mi vadia vsetky co som napisala.
Neviem či ti toto pomôže, je to dosť hraničné totiž. Jedna moja rodinná príslušníčka mala alergické reakcie na kopu jedál. Napríklad paradajky, chili, vajcia, múku.. Raz za nahnevala a dala si celú pizzu obloženú ako sa len dalo. Zjedla čo najviac. Totálne zle jej bolo. Myslela si že umrie. Po pár dňoch jej to ustúpilo a odvtedy tie jedla môže jesť.
Neviem či to je tým že sa tým proste akoby naraz predávkovala a telo si muselo nejakým spôsobom "zvyknúť" alebo nájsť cestu ako to spracovať alebo čo, ale proste jej to vyšlo. A niečo podobné mi spomínala aj kamarátka alergická na kadejaké bylinky - že si urobila raz čaj zmes na litre to píla. Pár dní jej bolo na umretie a potom to prešlo a už funguje tak, že bylinky môže a nemá na ne reakciu. Len neviem či to chces riskovať 😃
@zena666 tak to asi nebude moje dlhodobe riešenie. Najhoršie mam tie žalúdočné prejavy, ten exem prezijem ale toto vobec nedavam 😪to by som musela asi stále tak uzivat plus do toho tie tabletky na astmu. Na fenistile fungujem v pelovej sezone, avsak na ten zaludok ai davam algifen, no nezaberá ked je zle zabera len na krce
@lenkakravcova tak toto veru nie zabilo by ma to. Uz ma raz tak vzala záchranka. Navyše mam aj celiakiu, črevo mam na tom veľmi zle
Skus silne probiotika,napr.jamieson 60 miliard.mam osobnu dobru skusenost a raz som videla na stv 2 dokument o mikrobiome,ze by vela chorob, alergii a intolerancii vyliecili probiotika. Tiez si daj detox. Lebo tieto pokombinovane alergie naznacuju ,ze mas zanesenu pecen.
Na histamin a potravinove alergie je dobry revicolin. A antihistaminika cetixin - zodak bez laktozy. Revicoli, quercetin a daosin plus dieta zoz aciatku fajn zlepsenie. Ale obilniny to zostanu a pozor na zbytkove stopy. To si musia sama otestovat. Ja mam alergiu na obilniny a mlieko uz par rokov.
@zena666 no ona vravela že sa aj dusila. 😅 Preto je to asi fakt najdivnejsie a asi aj dosť nebezpečné riešenie. Len mi nedalo to napísať ako skúsenosť. Ale radšej to asi neriskujte keď to zvládate inak.
@zena666 a myslis ze ten omarit je lepší aj teraz na sezónu alergiu ako aerius?? No ja nemozem ani ryzu ani zemiaky dokonca ani pohanku a kukuricu takze ja som uz na prasky fakt 🤦hlavme ta kukurica ryza pohánka je vo všetkom bezlepkovom aj
Tu sódu bikarbonu davam aj ja veru
@zena666 ano presne ten mam doma skúsim ho asi. No ja som aj po injekciachna pele a trávy avsak pri poslednej som dostala reakciu a skončila som v nemocnici takze uz ich brat nemozem.. No ved to aj ja už mam depresiu fakt. Hlavne ked mi je stále zle pritom som hladná. Som jak matoha uplne.
@autor odkedy mas tieto problemy? Lebo asi viem co Ti to moze sposobovat. Ja mam presne to co ty a mam diagnostikovane ochorenie ktore tvoje priznaky sedia. Podla mna asi celiakiu nebudes mat. Napis mi ss odpisem Ti o co sa jedna a na koho sa skusit obratit
@modrykolibrik ja mam celiakiu aj alergie diagnostikovane od detatva.. Mam normalne robene aj gastro vysetrenie a odobrate vzorky.. Potraviny som tiez mala aj v detsve a za posledné tri roky sa zacali pridavat viac
Ja nemam sice alergie na jedlo, ale neskusala si ako prilohu brokolicovu ryzu alebo karfiolovu ryzu? (Je to brokolica alebo karfiol na drobne kocky) iba sa to na panvici trosku posmazi res. zohreje na oleji ak mozes alebo nejakom tuku do makka trva to par minut, osolis okorenis. Mozes to mat namiesto cestovin, zemiakov alebo ryze. Neviem ci to neovplyvnuje histami, kedze sa na nic podobne neliecim. Ale snad ti to pomohlo aspon dake nove jedlo. Teda priloha.
@nisia ďakujem, to ma nenapadlo 😉
Predava sa to aj zmrazene maju urcite v bille ale najdes aj hovijakom hypermarkete. Som rada ak som pomohla. Su to asi 400 g vrecka v mraziaku. Ako mrazena kukurica. 1/2 toho sacku by mala byt 1 porcia. Mne to tak staci ku masku.
Neprišla som na iný postup, ako zahájiť AIP diétu na 3-6 mesiacov, nasadiť si kvalitné probiotiká denne, stravu si pripravovať iba doma z čo najzákladnejších surovín, vylúčiť cukor, viesť si potravinový denník.