Budúci škôlkar s potravinovými alergiami

7. sep 2024

Ahojte zeny, ako to riesite so skolkou, ked ma dieta alergie na potraviny? Moje ma na mlieko, vajcia, soju, orechy. Je mi jasne,ze jedlo mu budem musiet pribalit do skolky zlso sebou
. No trosku sa obavam, daju pani ucitelky pozor,ze dieta nezje nieco,co nema, ked maju na starosti tolko deciek? Ake mate skusenosti?

milanemila
7. sep 2024

U nas v skolke sa da objednat strava aj pre deti s roznymi intoleranciami, ale to je sukromna. Myslim si, ze v dnesnej dobe uz je dost deti s roznymi alergiami, takze vsade to musia mat nejako osetrene. Najlepsie je sa spytat v konkretnej skolke ako to riesia/neriesia.

januska12323
7. sep 2024

Donesieš do škôlky papier od lekára a škôlka buď zariadi extra stravu alebo budete nosiť z domu.

beata_k
7. sep 2024

Ak myslis darceky pre spoluziakov ( sladkosti), tak v skolke sa nic neje. Aspon moja skusenost z 2 skolok je taka. Vsetko, co dostanu ide do skrinky. Presne kvoli tomu, aby dieta nezjedlo co nesmie.

autor
7. sep 2024

@beata_k ano,aj to okrem ineho som mala na mysli,ak to tak rpbia aspon vo vacsine skolok ,tak super. 🙂

autor
7. sep 2024

@januska12323 vdaka,super

autor
7. sep 2024

@milanemila zistim si to teda,dakujem pekne za prispevok 🙂

anjelicek26
8. sep 2024

V skolke sa nic neje. Co rodicia donesu, ked ma nejake dieta narodeniny, davaju do skriniek. Inak len klasicka schvalena strava. A tvoje dieta ma rozum, ze neje nic, co nevie, co to je predpokladam pri takych silnych a viacerych alergiach mu to urcite opakujes ako mantru uz dlho. Ono to v prvom rade musi vediet, ze je len to, co mama nachysta a nic ineho. Btw. tato kombinacia nie je az taka vrazedna, vela skolok vie taku stravu objednat, ked donesies papier s gastra a od alergologa