Bolesti okolo pupka

casandra1945
28. apr 2020

Ahojte vedeli by ste mi povedať 2m má bolí oblasti pupka a už som zúfalá neviem čo robiť keďže je korona nechce má doktor poslať ani na sono pruh nemám možno niečo s črevami neviem ale stále cítim ako má páli jazyk a neviem fakt už z čoho keďže má páli aj ráno keď nič nejem mal niekto niečo podobné ďakujem za odpoveď

katrin69
28. apr 2020

Nie som odborník, ale ja mám napríklad herniu na pupku. Mávam bolesti, ktoré sa mi "ťahajú" na pravú a aj ľavú stranu a niekedy hore pod rebrá. Viem, že to mám vtedy, keď mi trávi a posúvajú sa zvyšky potravy črevami a práve tým miestom. Známa mi odporučila Espumisan, po užití prejde po nejakom čase, ale ani to nie je riešenie. Skúste si niečo prečítať o tráviacom trakte, ako funguje a čo je preň dobré. Mne pomohol troška Espumisan, niekomu na črevá je dobré probiotiká, kvôli tomu prostrediu v črevách... Skúšajte, hľadajte.
Prejde táto chorobná kríza vo svete a hneď sa objednávajte na sono 😉 Veľa zdravia vám prajem

casandra1945
autor
28. apr 2020

@katrin69 probiotiká uzivam a hernou vraj nemám možno som rozmýšľala či to nemôže byť alergia na niečo ako celiakia a tak dnes idem na akergo skúsim sa to tam opýtať

nikpa
28. apr 2020

@casandra1945 mňa pichalo v okoli pupka ked som mala helikobaktera

casandra1945
autor
28. apr 2020

@nikpa volala som doktorovi zoberie mi vzorku stolice hádam sa to ukáže nie aj v stolici gastroenterológ má nevezme zatiaľ

nikpa
28. apr 2020

@casandra1945 áno, aj mne to zisti zo stolice. Prvýkrát som dostala ATB len od obvodnej, gastro nebolo treba. A až na kontrole po dobrati liekov keď bol stále pozitívny a bolesti pretrvavali som musela ist na gastro.

deti95060810
28. apr 2020

takéto stavy sú aj pri problémoch s pankreasom...

casandra1945
autor
28. apr 2020

@deti95060810 veď aj to som počula na pankrac okrem sonografickeho vyšetrení sa môže ukázať aj krvi keď mi zoberie či nie bola som na alergií tak si dám urobiť celuakiu a tak nabudúce týždeň idem na krv

katrin69
29. apr 2020

Žienky, mala som problémy aj so žlčníkom aj pankreasom, ale bolesť nebola okolo pupka. Ale ja som vtedy doktora neriešila, lebo to po pár dňoch prešlo...

casandra1945
autor
29. apr 2020

@katrin69 mňa už boli týždeň a nepomáha mi nič zdravo sa stravujem tak nevidno z čoho má boli ani sadnúť si už neviem boli ma najviac pri sedení ako by ma tam niečo tlačilo a veľmi ma pichá okolobpupka a ide mi to do prava až do chrbta potom zase hore nad pupkom podľa mňa to bude pankrac ale podráždiť som si nemohla s ničím nejem ani vyprážané ani kysnuté nič také nejem ani mliečne výrobky som už hotová

ingrid56
29. apr 2020

@casandra1945 ja som mala bolesti okolo pupku strašne dlho, na gastre mi ziatili helikobaktera a gastritidu ale ani atb môj problém nevyriešili .... nakoniec po 2 rokoch opakovaných sonografickým vyšetrení a CT mi zistili na alergologií Histamínovú intoleranciu - nemám enzým v tenkom čreve , ktorý štiepi histamín + majú podozrenie na endometriózu (ale na to som sa zatiaľ odmietla dať operovať ) , je dôležitá strava ak máš také bolesti , čo najmenej lepku a mliečnych výrobkov... skús aspoň mesiac vydržať na antirefluxnej diéte , ak by to bola gastritída isto ti to najviac pomôže 😉

casandra1945
autor
29. apr 2020

@ingrid56 a kde nájdem stravu gastritidu som mala a doktor mi dal lieky ktoré vobec nepomohli nakoniec som mala pankratidu ale sono mi nič neukázalo len ct cko a teraz pochybujem že má gastro vezme idem akurát k obvodnému nech mi dá skumavku na stolicu kvôli helikobakteru chcem si dať spraviť

erickatt
29. apr 2020

@casandra1945 moja dcéra mala bolesti okolo pupka a zistili jej alergiu na mlieko

erickatt
29. apr 2020

@casandra1945 a nemôžeš to mať z chrbtice??

katrin69
30. apr 2020

Ako erickatt, hovorím aj ja, skúste vynechať minimálne na týždeň mlieko a mliečne výrobky. Najlepšie mesiac. Nahraďte si to sójovými produktami a vôbec vám syr alebo mlieko nebude chýbať v strave. Manžel máva bolesti brucha akoby ho nožom rezali, keď si dá mlieko. Údené tofu je fakt dobré, ako syr...
Môj bývalý kolega má polypy v črevách a jedinú zeleninu, ktorá mu nerobí problémy je uhorka a na to musel prísť len on sám, všetko skúšať... Doktori mu presne nepovedali, čo má jesť. Každému robí zle niečo iné...
Neviem váš stravný lístok. Mne napríklad robí problém mäso, lebo mi neskutočne pomaly z neho trávi... Tak ho jem minimum...
Pozrite si teda, čo môže škodiť tomu pankreasu (asi ako žlčníku - mastné) a skúste sa vyvarovať tým potravinám a uvidíte.

casandra1945
autor
30. apr 2020

@katrin69 práveže sa veľmi zdravo stravujem vôbec nejem vyprážané a mliečne výrobky som už dávno zrušila a tiež bielu múku používam špaldovú neviem ale boli ma príšerné výsledky krvi na pankrac boli v poriadku takže zápal tam nieje aj crp je v norme aj pečeň testy dobre cukor tiež

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz