Bezlepkové rastlinné mlieko

hipuska
16. júl 2021

Prosím, poraďte mi, lebo sa v tom strácam. Potrebujem rastline mlieko, bezlepkové. Mandlove a soyove syn nemôže. Z ružového ho zapaka. Kúpila som v Kauflande ovsené. Ale teda nie som si istá, nakoľko na obale o lepku ani slova. Taktiež ovseny jogurt?
Mlieko potrebujem hlavne na varenie-kolace, jedlo, lievance....

ciernysokol
16. júl 2021

na ovsene pozor.ovos,aj ked bezlepkovy obsahuje protein, ktory celiatikom casto robi zle. rastlinne mlieka su plne chemie.nasla som jedno ryzove,bez ecok,pouzivam to.asi z kauflandu,tesca alebo z dm.nepamatam.

ckocka
16. júl 2021

@hipuska Koláče a lievance připravíš rovnako dobre aj s vodou. Tam ten rozdiel ani nepoznáš. Rastlinné mlieko si môžeš urobiť aj doma, predávajú sa bezlepkové ovsené vločky (musí to byť na obale napísané), alebo skúste makové.

hipuska
autor
16. júl 2021

@ckocka o makovom som ešte nepočula. Skúsim teda s vodou. Všetko čo som doteraz varila bolo trochu nechutné. Nakoľko nemôžem používať vajce.

@ciernysokol hľadala som bezlepkové ale nenasla

ciernysokol
16. júl 2021

@hipuska ryžové.v kauflande a dm maju isto.

ckocka
16. júl 2021

@hipuska Ja mám rastlinné mlieka rada, ale určite sama vieš že tá chuť je jednoducho slabšia. Ak to dáš do cesta, tak tam už žiadnu chuť mlieka nepoznáš.
Sladké pečivo skús vylepšiť nejakým korením - vanilka, škorica, badyán, a hlavne by som pridala tuk, ten je nositeľom chuti.

hipuska
autor
16. júl 2021

@ciernysokol z ružového ho zapaka

hipuska
autor
16. júl 2021

@ckocka skúsim, ďakujem

ckocka
16. júl 2021

@hipuska A kokosové si skúšala? Na sladké pečenie je veľmi vhodné, to aj trochu ochutí,.doma sa veľmi jednoducho pripraví a ani nevyjde príliš draho.

hipuska
autor
16. júl 2021

@ckocka nie. Akosi som sa bála, že kokos ovplyvní chuť pokrmu, keďže má dosť výraznú chuť

ckocka
16. júl 2021

@hipuska No to je naopak pri sladkom pečení výhoda, nie? A používam ho aj na varenie, do karí je ideálne.

engel76
16. júl 2021

Alpro kokosove

ice8
16. júl 2021

My mame miomat, a robime si mlieko z prvotnych BIO surovin ake nas napadne, ale da sa to aj bez miomatu, za ZLOMOK ceny oproti tomu, co je v obchode uz hotove mlieko.. Dam sem jednu radu - detom davat to najlepsie, nie nejaky grc na ktorom chce niekto v prvom rade dobre zarobit. Pardon za ostry nazor, ale uz ma nebavi pisat v rusku, pardon, rukavickach, zivot je na to prilis kratky. Okrem toho, to domace mlieko, napr kesu, tak ten "odpad" (to co sa precedi cez CISTU konopnu alebo bavlnenu latku, nefarbenu nebielnu a nijak inak nespracovanu a ani nepranu a uz toboz nie neavivazovanu, len teplou vodou preplachnutu) zmiesat so struhanym kokosom. A mate domace rafaello ako lusk. Ale pozor, nepisem o struhanom kokose (a kesu a ine suroviny) zo supermarketu za 60centov, to je struhana pneumatika namocena do bielidla..

ice8
16. júl 2021

A slaba chut? Pozrite si zlozenie, 3% manli = mandlove mlieko? 3% ? tj 30g na 1liter. Tak si doma urobim 100gramov na liter.. to uz je ine mlieko, to uz ani nie je mlieko, a takto sa da experimentovat do aleluja.. Raz som to prehnal, ked som dal 200g ovsenych vlociek do 1100ml vody, ha, to bola kasa a nie mlieko, ale dobre bolo..
Ak to bude pre vas malo sladke, supnite tam datle 1-5ks alebo aj viac, su super lacne, super kaloricke a sladke..

viktorka124
17. júl 2021

Kokosové jednoznačne za mňa. Na všetko