Prosím, poraďte mi, lebo sa v tom strácam. Potrebujem rastline mlieko, bezlepkové. Mandlove a soyove syn nemôže. Z ružového ho zapaka. Kúpila som v Kauflande ovsené. Ale teda nie som si istá, nakoľko na obale o lepku ani slova. Taktiež ovseny jogurt?
Mlieko potrebujem hlavne na varenie-kolace, jedlo, lievance....
@ckocka o makovom som ešte nepočula. Skúsim teda s vodou. Všetko čo som doteraz varila bolo trochu nechutné. Nakoľko nemôžem používať vajce.
@ciernysokol hľadala som bezlepkové ale nenasla
@hipuska ryžové.v kauflande a dm maju isto.
@ciernysokol z ružového ho zapaka
Alpro kokosove
My mame miomat, a robime si mlieko z prvotnych BIO surovin ake nas napadne, ale da sa to aj bez miomatu, za ZLOMOK ceny oproti tomu, co je v obchode uz hotove mlieko.. Dam sem jednu radu - detom davat to najlepsie, nie nejaky grc na ktorom chce niekto v prvom rade dobre zarobit. Pardon za ostry nazor, ale uz ma nebavi pisat v rusku, pardon, rukavickach, zivot je na to prilis kratky. Okrem toho, to domace mlieko, napr kesu, tak ten "odpad" (to co sa precedi cez CISTU konopnu alebo bavlnenu latku, nefarbenu nebielnu a nijak inak nespracovanu a ani nepranu a uz toboz nie neavivazovanu, len teplou vodou preplachnutu) zmiesat so struhanym kokosom. A mate domace rafaello ako lusk. Ale pozor, nepisem o struhanom kokose (a kesu a ine suroviny) zo supermarketu za 60centov, to je struhana pneumatika namocena do bielidla..
A slaba chut? Pozrite si zlozenie, 3% manli = mandlove mlieko? 3% ? tj 30g na 1liter. Tak si doma urobim 100gramov na liter.. to uz je ine mlieko, to uz ani nie je mlieko, a takto sa da experimentovat do aleluja.. Raz som to prehnal, ked som dal 200g ovsenych vlociek do 1100ml vody, ha, to bola kasa a nie mlieko, ale dobre bolo..
Ak to bude pre vas malo sladke, supnite tam datle 1-5ks alebo aj viac, su super lacne, super kaloricke a sladke..
Kokosové jednoznačne za mňa. Na všetko
na ovsene pozor.ovos,aj ked bezlepkovy obsahuje protein, ktory celiatikom casto robi zle. rastlinne mlieka su plne chemie.nasla som jedno ryzove,bez ecok,pouzivam to.asi z kauflandu,tesca alebo z dm.nepamatam.