Bezlepkové a zároveň aj bezlaktózové sladkosti

gionella
3. aug 2024

Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť, či kúpim nejaké takéto sladkosti aj v bežnom obchode? (Okrem ovocných kozi) Ďakujem za rady 🙂

niki969
3. aug 2024

@gionella samozrejme, je toho viac, ale urcite napr. od znacky gullon maju vela druhov bezlepkovych, ktore su zaroven aj bez mlieka a maju ich v tescu, bille aj kauflande.

gionella
autor
3. aug 2024

@niki969 ďakujem Ti veľmi veľmi pekne 🙂

anjelok
3. aug 2024

Pozri aj schar ma niektore take sladkosti, teraz v lete mam oblubene tieto chladene rezy, maju v kauflande nedzi bezlaktozovymi chladenymi vecami

gionella
autor
3. aug 2024

@anjelok ďakujem Ti 🩵

anjelok
3. aug 2024

A este maju u nas v Kauflande tento nanuk, bezlepkovy, bezlaktozovy, ale neviem, ci to maju vsade, je vyborny 🙂

matkahelka
3. aug 2024

@gionella moja dcera aktualne fici na tomto. to vlavo je z DM, to vpravo z Dr.max

martinmmartin
3. aug 2024

neblbni s hovadinami a kup susene ovocie ked chces bezlepkove a bezlaktozove

anjelok
3. aug 2024

@martinmmartin no len to tiez pozor ake a kolko, niektore obsahuje siricitany a je plne fruktozy, co tiez moze byt problem pri citlivom traveni

minka201
3. aug 2024

@gionella Tieto majú v Lidli pri pokladni. Značka Alesto má aj iné orechové tyčinky bez mlieka a lepku 🙂

moga
3. aug 2024

@matkahelka myslím si že ten produkt z DR.max môže obsahovať gluten-lepok

moga
3. aug 2024
matkahelka
4. aug 2024

@moga ty nie si celiaticka, vsak? MOZE OBSAHOVAT je povinna informacia dana legislativou EU. vyrobca musi toto uvadzat na kazdy vyrobok, pokial nema certifikaciu bezlepkovosti (za ktoru sa plati) alebo pokial to nie je vyhradne bezlepkova vyrobna. kazdy jeden spracuvavany vyrobok je lepkovy, aj certifikovane bezlepkove vyrobky kupovane v lekarni obsahuju lepok, je to na nich aj uvedene, ze obsahuje do 20mg lepku- to je hodnota, ktora sa povazuje za bezlepkove. tento cicer s info MOZE OBSAHOVAT s najvacsou pravdepodobnostou obsahuje menej lepku ako certifikovany gluten free schar keksik, na ktorou je info "gluten free" lepok do 20mg.
Neviem, ci som to napisala dostatocne zrozumitelne, ale celiatik sa riadi zlozenim vyrobcu a nie informaciou MOZE OBSAHOVAT.

moga
4. aug 2024

@matkahelka ja nie som, to mas pravdu, ale moja dcéra ma celiakiu od 9rok, takže viem o tom svoje a môžem ta ubezpečiť, že mám dostatočne informácie, znalosti, pre ktoré som na to upozornila, je už na kazdom osobne ako sa rozhodne a ako pristupuje k celiakii aj vzhľadom na svoje zdravie a výsledky…

matkahelka
4. aug 2024

@moga ak s celi zijes, tak tvrdenie MOZE OBSAHOVAT, nemozes brat vazne. to potom predpokladam, ze dcera okrem zemiakov, ryze, masa, ovocia a zeleniny nic nekonzumuje, lebo vsetko ostatne spracovavane lepok obsahuje. do 20mg samozrejme, ale obsahuje.

bale1rinka
17. sep 2024

ahojte
jedli ste niektorá ovsené vločky z DM drogérky? je na nich že sú bezlepkové..či skúsiť...či mi nič nebude....🙏
https://www.mojadm.sk/dmbio-bezglutenove-ovsene...

gionella
autor
17. sep 2024

@bale1rinka tie nemám oskusane, ale kupujem si tieto s sú ok

bale1rinka
18. sep 2024

@gionella to kúpim len celz net? pozriem...dakujem.

gionella
autor
18. sep 2024

@bale1rinka u nás to kupis v sieti obchodov CBA alebo sintra, predpokladám že aj Tesco