Ahojte,ako to máte s dodržiavaním diéty a hlavne s trávením,mňa trápia zápchy,už neviem čo robiť.
@mikusko vies čo v najhoršom čase pomáhala pohánka- pohánkova kasa, sušené slivky, mivolis Slivková stava z dmka, a kupujem si takú v sacku aj jablkovu vlakninu (taký prasok) a chia to je tiež dobre do kase. Pripadne zarad probiotika.
Na slano zvol zeleninu, amarant iné prílohy ako cestoviny, ryžu. Asi to chce aj čas - držím palce, ak máš celiakiu- bezlepkova strava je nevyhnutnosť- ale je to mega! Mne sa do dvoch rokov aj vrátil menzes- a to vraveli že mám take nezvratne poškodenie, že nebudem mať deti, aj opravila štítna žľaza, reuma, migrény….❤️ drz saa
Ovsené vločky ako kaše - zmäkčia stolicu a podporujú pohyb čriev. Kým dieťa nedržalo diétu a mal zápchy tak pomohli a doteraz ich jedáva. Kupovať aj bezlepkové chleby s nejakými zrnkami. Prípadne skúsiť kupovanú vlákninu.Nezabúdať na poriadny pitný režim - hlavne voda.
A mozes napr. aj jablcko so supkou, tie slivky a tak. Pomoz si aj probiotikami.
@mikusko myslíš tým že drzis diétu- a preto máš zápchy? Alebo máš zápchy- preto drzis diétu? Nechápem z toho popisu
Ja mám celiakiu 4. Stupeň držím prísnu diétu uz roky, nemôžem vážne nič ani stopy lepku- lebo kŕče bolesti, nezastaviteľné vracanie, infúzie, rozhodeny cyklus, hormony na týždne… neprajem nikomu.
A nemám problém so zápchou, bezlepkova strava vie byt pestrá na vlákninu, amarant, pohánka, quinoa, zelenina, ovocie…. 🤷🏻♀️