Bezlaktózová strava

1. apr 2023

Ahojte, odporučíte prosím bezlaktózové jogurty, syry, mlieko atď. ktoré by mohol jesť môj 3 ročný syn? Aké mlieka dávate Vy? V obchode som si všimla, že čerstvé bezlaktózové mlieko nemajú. Mohol by kozie, ovčie syry, jogurty? Poraďte 🙏

abbey1
1. apr 2023

Bezne kupis bezlaktozove mlieko. Zasadne nekupujem Rajo. Jogurty ovcie v pohode akceptujem. Bezlaktozovu smotanu kupujem Babicka. Aj tvaroh bezlaktozovy.
Rastlinne nahrady mliek musis skusit, ktore mu budu chutit. Dobre citaj zlozenie.

autor
1. apr 2023

@abbey1 Dáte mi prosím tip na rastlinné náhrady mliek?

abbey1
1. apr 2023

Ovsene, ryzove, sojove, mandlove. Mozes si ich urobit aj doma. Tie z obchodu maju hroznu cenu a minimalne % danej suoviny.

autor
2. apr 2023

@abbey1 Mysleli ste mlieka Alpro? Nevedela som, že to môžu malé deti.

kristie571
2. apr 2023

Som na mliecnej bezlaktozovej strave dlhodobo, uz je konecne sirsi sortiment tychto vyrobkov dostupnych v obchodoch 🙂 Z jogurtov mame doma tie od zn.Tami, su vyborne od Rajo tie ochutene mi moc nechutia, pridu mi take umele. Vyborne jogurty bezlaktozove ma Sabi.
Maslo bezlaktozove kupujeme od zn. Babička 250g alebo to z Lidlu 250g, Rajo je len 125g. Ešte maslo ma myslim čo som si všimla Sabi, ale tiez len 125g.
Syry kupujeme bud z Tesca tie ich Tesco bezlaktozove alebo od zn.Levmilk myslim, treba skusit co bude chutiť. Tvaroh kupujem od zn.Babička hrudkový, vyborny tiež, vyhovuje mi. Aj Rajo ma tak občas aj ten ale skor ten od Babičky.
Smotany mám od Rajo, vyhovuju mi, sladka 10% ci 30% alebo aj kysla, kyslu ma aj zn.Babička, tiež je velmi dobra.
Mlieko kupujem väcsinou len Rajo 3,5%, pripadne v kauflande maju pod ich znackou 3,6 ci 3,8% uz neviem presne. Ale myslim že oni v tych chladiacich boxoch maju aj čerstve bezlaktozove, skus pozriet 🙂
Treba poskušať, niektore produkty mi chutia ine nie.

abbey1
2. apr 2023

Skoro na Slovensku je veľmi veľmi biedna kvalita. Radšej pozri tieto rastlinné mlieka v rôznych alternatívnych bio obchodikoch. Pozor na to,že aj tie akože bezlaktozove výrobky majú niekedy v sebe nejaké minimálne množstvo laktózy.
Za mňa sú výrobky Rajo veľmi nekvalitné. Ich mlieko je ako voda a smotana na šľahanie ako mlieko. Radšej kupujem v Bille mlieko ich bezlaktozove, to plnotučné je výborné a smotanu na šľahanie kupujem v Kauflande tú ich fialovú značku.

kristie571
3. apr 2023

@abbey1 billa ma pod svojou znackou bezlakto mlieko? To som ani nevedela, dakujem, skusim hned dnes pozriet 😁

abbey1
3. apr 2023

@kristie571 Pozor, nemá značku Clever. Len ma napísané lacto free, ale žiadnu značku na ňom nenájdeš. Majú aj nízkotučné aj plnotučné. Do zajtra sú ešte i v akcii.

henka123123
3. apr 2023

Kupujem bezlaktovoze mlieko rajo alebo tesco..jogurt tiez bezlaktozove rajo alebo dracik bezlaktozovy.maslo smotany tiez rajo bezlaktozove kupujem..rastlinne mi nechce nic

lucik194
11. apr 2023

ziadne kozie ani ovcie zo zaciatku nekupuj 🤦🏻‍♀️ to je rada..... ano mnohi bezlaktozaci ich toleruju, no vacsina nie..... maju tiez vysoky obsah laktozy, len su lahsie na travenie.

ale ono zo zaciatku sa vobec neodporucaju. zacnes bezlaktozovymi aspon mesiac ci dva, ked sa ti zastabilizuju potom mozes vyskusas.

to iste plati na kyslomliecne produkty, mnohi ich toleruju no vacsina nie (kefir, acidko, kefirovy jogurt). skusat az po mesiaci dvoch, skor nie.....

billa nema pod svojou znackou mlieko ale predava bezlaktozove. dcera ma rada znacku kukonia (v billa ju mavali)

smotana kysla je super bud babicka alebo rajo.

este nezabudni vsetky tvrde syry typu parmezan, grana padano a cheddar su bez laktoty, kedze presli dlllhym zrenim (odporucam nastudovat 😉)

autor
12. apr 2023

@henka123123 Môže 3 ročné dieťa už trvanlivé bezlaktózové mlieko? Máte s tým skúsenosti? 🙏

autor
12. apr 2023

Poprosím aj viaceré skúsenosti, lebo bezlaktózové čerstvé mlieko nikde nemajú

lucik194
12. apr 2023

a preco by nemohlo?

ale ono realne uz mlieko pit nemysi,stacia jogurty, tvrdy syr, smotana, tvaroh....

henka123123
12. apr 2023

A preco by nemohlo? Jasne ze moze

henka123123
12. apr 2023

Moj ho pil donedavna kazde rano m.teraz uz poslednej dobe nechc3 ale uz ma 5 rokov ale varievam omacky z neho atd...