Bezlaktózová a bezlepková diéta

20. jún 2024

Ahojte,

Dcérka 3r má bezlepkovu a bezlaktozovú diétu, zatiaľ nakoľko jej to ešte doktorka nepotvrdila ale mala všetky príznaky ktoré toto obnáša. Túto diétu ma držať do septembra, potom jej budú robiť testy a potom asi bude musieť papať lepok a zase všetko na určitú dobu a zase testy. Pred tým ako nemala túto diétu mala hnačky, bolesti brucha každý deň, pocit na zvracanie, nervózna podráždená, vyrážky na tele a podobne. Teraz ma všetko ok aj keď to ze je niekedy vybusna je asi tym ze ma obdobie vzdoru ale sem tam sa ráno sťažuje ze jej je zle a na zvracanie ju napina ale nie vždy. Dodržiava všetko ako má tak ja neviem čím to môže byť. Ďakujem za rady

endzi83
20. jún 2024

A nemôže mať skôr HIT? (Histaminovu intoleranciu) Ja som bez lepku, bez laktózy 9r., mám tu aj album ak Ťa zaujímajú inšpirácie recepty.

autor
20. jún 2024

@endzi83 vyslo jej aj to ale na hranici, takže neviem zevraj to ma kazde dieťa skoro co nam lekárka obvodna vravela. Takže to si nemyslím ale ďakujem pozriem 🙂)

endzi83
20. jún 2024

Ono aj záleží či idete prísne bez lepku, bez laktózy alebo dávate bezlaktozove produkty s tráviacim enzýmom laktáza.

autor
20. jún 2024

@endzi83 no ja všetko kupujem kde je napísané ze je bez laktózy alebo co najmenej laktozy