Alergická sezóna 2024

mamia85
6. sep 2024

Ahojte, ako zvladate tohtorocné leto, tohtorocnu peľovú sezonu? U mňa cistá katastrofa.

leona45
6. sep 2024

@mamia85 hrôza 😭

tinka_1807
6. sep 2024

@mamia85 je to bieda. Každé dva týždne kvitne nieco, čo mi škodí. 🙈

zabka79
6. sep 2024

@mamia85 za mna najhorsi rok teraz uplne brutal

duunlo
6. sep 2024

Za mna najlepsi rok vobec.

mamia85
autor
6. sep 2024

@leona45 pomáha Vám niečo?

mamia85
autor
6. sep 2024

@zabka79 @leona45 @ pomaha Vám niečo? Aké máte príznaky? Ja som ešte takéto kruté príznaky nemala. Je to na zblaznenie

mamia85
autor
6. sep 2024

@tinka_1807 aké mas príznaky ak sa smiem spýtať? Ja som ešte takéto brutal ako tento rok nemala..pomáha niečo? Mne ani lieky nezaberaju, vôbec nič.. iba minimalne a ostatne trpim. Kedy to už prejde??

blanblan
6. sep 2024

Zaujala ma téma, lebo dcera má alergie ale nechce sa liečiť. Vy sa neliecite (ak nie prečo ?)alebo vám liečba nepomáha?

mamia85
autor
6. sep 2024

@blanblan momentalne ani lieky nezaberaju. Je nenormalna sezona, sucho, vietor, pele sú všade.

anickaaa6aaa
6. sep 2024

syn zas napodiv tento rok celkom. už mal aj horšie obdobia.

marianarem
6. sep 2024

@mamia85 Je to aj u mna silnejsie ako ine roky? Robis si vyplachy nosa konvickou?

dankabetka
6. sep 2024

@mamia85 mam syna alergika a takto na jesen to byva u neho zle, ale toto co je teraz je katastrofa 😢 , a muz ma alergiu na jar, nikdy nemal na jesen a tento rok alergia ako hrom.... oci ma zapalene ako keby zvaral cely den a nic mu nepomaha, ani lieky ... popravde ja som za posledne 2tyzdne z nich hotova...( a teda ja nemam alergiu na nic) ale ked to vidim plakala by som ak by to pomohlo.... ☹

elin2525
6. sep 2024

@mamia85 Pripajam sa, tento rok je to hrozne. Dnes som uz bola u obvodnej s tym a objednala sa po dlhych rokoch na alergo. Nic nepomaha, davam si pred spanim Zyrtec, rano Lendin. Teraz mi obvodna predpisala Aerius a este nejaky lepsi sprej do nosa. pomaha trochu ten solny roztok do nosa a este sa i naparujem Vincentkou, rano a vecer, ale uz tak cakam na dazd.
Inak presne pred 10 rokmi som si dala komplet vakciny na moje alergie a az posledne 3 roky ich zase intenzivne pocitujem. Ale posledne 2 tyzdne je to hrozne. Tak sa chystam v oktobri zase poziadat o vakciny.

mamia85
autor
6. sep 2024

@marianarem áno, robim, no necitim veľký rozdiel. Hlieny mi aj tak nenormalne zatekaju, kasel, svrbenie v ustnej dutine az v usiach..čisté zufalstvo

elin2525
6. sep 2024

@mamia85 Upchaty nos, v noci z neho normalne leje, ked sa otocim, bolest na cele z upchatych durin, svrbia usi, krk, skriabe ma hrdlo a z oci vyteka lepkava tekutina, su nonstop cervene.

jurly
6. sep 2024

@dankabetka presne. upchaty nos, cervene oci, smrkanie a kychanie. najhorsie na vecer a rano.
vyplachnut sa neda- dutiny nepriechodne. premyslam ci naparovat teplym alebo radsej chladit napuchnute studenym.
aerius akoby nezaberal. uniflox a framyk.mast - aspon nesvrbi.

je pravdou, ze pitny rezim je velmi slaby. urcite to komplikuje situaciu.nevyplavuju sa ciastocky
vela urobi strava, len to dodrziavanie...

elin2525
6. sep 2024

A este si normalne na noc prekryvam tvar mokrou textilnou plienkou, trochu to ulavuje.

leona45
6. sep 2024

@mamia85 užívam antihistamika. Svrbi ma hrdlo, nos, mám nádchu. Kýcham, očí ma svrbia.... No krása

kleopatra114
6. sep 2024

Čo si pamatam , tak u dieťaťa je to najhorší rok aj napriek liekom .

mamia85
autor
6. sep 2024

@kleopatra114 presne, rovnako aj u mňa, aj vlanajsok bol zly, ale ako tak sa to dalo tlmit, no tento rok mi aj lieky len na chvilu zmiernia príznaky, ktoré sú inak na nevydrzanie. Už nech prsí, snáď sa nám ulavi.

kleopatra114
6. sep 2024

@mamia85 ako aj ja som alergicka , ale toto moje chuda katastrofa . Ja už aji neviem ako to vyzera , keď nesopli , nekycha . Hlieny a kychanie jej nedaju spat ani v noci a rano sa budí s tým , že jej mám rychlo doniest vreckovky , lebo jej soplik tecie na zem ( spi na poschodovej posteli hore ;)).

karmen118
6. sep 2024

Teraz kvitne palina aj ambrózia na tú mávajú ľudia silné alergické reakcie a potom ešte nejaké trávy. Na ambróziu reagujeme cela rodina tento rok - kašleme, dokonca vykašliavame hlieny ako pri chorobe - aj muž čo inak funguje bez liekov na alergiu to isté syn, opuchnuté oči, dokonca aj moji rodičia majú podobné reakcie a to v živote žiadne alergie nemali 😨 - tu sa dá sledovať, čo práve kvitne - https://www.pelovespravodajstvo.sk/verejnost/ak...

blanblan
8. sep 2024

Baby keď hovoríte o liekoch myslíte tým dlhodobú liečbu alebo len lieky čo zmierňujú príznaky v čase potreby?

leona45
8. sep 2024

@blanblan iba na sezónu antihistamika

zabka79
8. sep 2024

@mamia85 aerius, livostin do oci...do nosa nic...nos mam rozbity a tecie mi krv z nosa stipe ako keby som tam mala kyselinu

petronelaproki
8. sep 2024

Staloral neuzivate niekto ( kvapky pod jazyk) ?

mamia85
autor
8. sep 2024

@petronelaproki ja staloral nie, ale brala som vakciny pollinex rye na trávy, napriek tomu katastrofa toto leto. Začala som na jar a actair imunoterapiu proti roztocom, ale keď sa rozbehlo letné pelenie musela som prestat, ešte viac mi zhorsovali stav. Takze beznadej

mamia85
autor
8. sep 2024

@petronelaproki uzivas? Je to tiež imunoterapia, možno na buriny, ambroziu, palinu?

petronelaproki
9. sep 2024

@mamia85 moje dcery uzivaju 1 na pele trav, 2 na brezu, vraj sa to uziva dlhodobo, moje zacali cca v januari tohto roka, alergo sezonu mali miernejsiu

ema22270
16. sep 2024

Ja mam syna 7 rocneho peloveho aj potravinoveho alergika (od 3.5 roka uzival aerius) toto leto sme presli na spirabel tabletky pod jazyk aj vyssiu davku.. berie ako keby mal 12 rokov. Tento rok od februara katastrofa, raz ekzem, potom flaky po tvari, svrbenie v krku z brezy, potom oci v lete a teraz no uz je lepsie ale ja som v strehu stale nejako... mal by zacat uzivat od oktobra imunoterapiu na brezu a som zvedava ake to bude.