Ahojte
Ako podávate prvú pomoc,keď vaše deti dostanú alergickú reakciu na nejakú potravinu?
Môj dostal naposledy zo zubnej pasty,ktorá obsahovala kravskú bielkovinu…
Má ABKM a ďalšie potravinové alergie
Ozaj ju len oblizal a začalo sa peklo
Musela som volám RZPcku a skončili sme v nemocnici
Takze strašne má zaujímajú skúsenosti vaše,ako podať prvú pomoc okrem zavolania rzpcky…
Ja som podala fenistil kvapky…
Najmä má zaujímajú deti od 1roka plus hore
Neviem si predstaviť to zažiť zas,ale chcem byt pripravená
Detska mi odporucila prednisol capiky a fenistil kvapky samozrejme a opäť rzp….
Ďakujem
@noemi155 táto konkrétna pasta nie je úplne zubná pasta, je to liečivo, obsahuje myslím kazeín, alebo sa z neho vyrába, je to aj v príbalovom letáku, že alergici a intolerantní to nemajú používať. Máme ju tiež doma a dent.hygienička sa na to špeciálne pýtala. Držím palce, aby sa vám to nezopakovalo, musel to byť riadny šok...
@noemi155 ahoj, tiez mam syna alergickeho na potraviny. V prvom rade, on to akoby citi a da si len trosku, nastastie. Potom sa vysype okolo ust, aj cele telo a spravia sa mu take, akoby bol dostipany od komara, velmi ho to svrbi. Vedel by si to skrabat do krvi. Prva pomoc je fenistilove kvapky a jemne ho skrabkam. Napot sa vody, preplAchnut pusu. A studene obklady. Ale dostal od lekarky aj nejake capiky a adrenalinove pero. V skolke aj doma ma pohotovostnu lekarnicku. Chvalabohu RZP sme este nemuseli volat... To muselo byt na hrozne, ze ste to mali az take zle.
@noemi155 moja dcera (o 2t ma 5rokov) ma alergiu na orechy - arasidy, lieskovce, kesu. Zaklad je ist na imunoalergologiu a podstupit testy na potravinove alergie a na zaklade toho vam predpisu aj lieky, ktore podat v pripade "nehody" ako ste mali vy.
Ja mam po ruke tiez fenistil kvapky, ale mame aj tabletky Medrol a to je antihistaminikum. Je to liek na predpis. A teda dcera ma tak, ze raz zjedla polku nugatove bonbonu a lapala po dychu co sa nevedela nadychnut a hrudnik mala ako keby ju niekto oblial vriacou vodou.
Pokial ale mate silne alergie a mate testy za sebou, tak sa mi nechce verit, ze vas nepoucili co robit a co v pripade anafylaktickeho soku.
Najprv zvýšená dávka Zodacu, ak nezaberie , tabletka Medrol, ak nezaberie ani tá , tak treba mat po ruke Epipen a hneď volať záchranku .
@noemi155 ahoj, na urgentne alebo na alergologii ta nepoucili? U nás vždy, vždy, vždy mám fenistil kvapky a adrenalínové pero. To je pre nás prvá pomoc a smer urgent..To má aj škôlke, učiteľky sú poučené... nám ešte odporúčali chlad, ak činom chladno, tak ísť von alebo dokorán otvoriť okno...Neviem ako staré máš dieťatko, ale muselo to byť hrozne...
@noemi155 tak to ma mrzi, ale urcite by som sa alergologicke ozvala a ziadala predpis adektvatnych liekov a poucenie co a ako reagovat, mozno aj adrenalinove pero, aj ked ja mam z tohto respekt. Takato nehoda sa moze stat hocikedy a hocikomu. A nemusis byt prave pri nom. Das ho k starym rodicom, ktori casto zabudnu pripadne necitaju ani obal vyrobku, ktori davaju a nebudu vediet co robit, lebo panika, cokolvek. Drzim palce, urcite to ries cim skor. A co sa tyka tej pasty na demineralizovane zubky tiez som doteraz netusila, ze ma v sebe bielkovinu mliecnu. Clovek sa uci cely zivot.
@noemi155 to verim🙏... Ani nechcem pomysliet, co ste prezivali. Tu pohotovostnu lekarnicku mi predpisala alergologicka. Dokonca 2x. Jednu ma v skolke a druhu doma. A este je tam aj respirator na uvolnenie dychacich ciest (zabudla som napisat).
Skus zavolat alergologicke a povedz jej o tej reakci, nepochybne ti to predpise.
Postup je najprv fenistil, potom respirator, potom cipka a ked uz ani to nezaberie tak adrenalinove pero.
@ailiba
@blumie
@mikadooo
@lalala15
Poviem vám,že v tej nemocnici som ani nevedela kto som
To take šoky čo som zažívala to bola hroza
Až potom mi to hlava všetko spracovala
Ja som vtedy ani oka nezazmurila čo som ho len sledovala nonstop s on aj stále plakal aj zo spania čo bol taký vystresovaný….
Potom sa pýtala aspoň obvodnej,že čo s ním v takejto núdzi….
Na alergo som volala ,lebo som aj neocate žiadala a tam mi sestrička len povedala že doktorka to už vie
Aj to som nechápala ako to môže už vedieť…
Ale mame čoskoro termín tam…
No akože rodina,tí si ho ani neberú,každý má rešpekt a keď aj náhodou ho strážia vždy jedlo chystám len ja
Takze toto je take ešte ustrazitelne….
Najviac sa obavám tej škôlky,to už mam cil stresy….
Maly mal 14 mesiacov,ked sa toto stalo
On má z mlieka najmä na kazein alergiu,takze preto si myslím,že tak brutálne reagoval
Ale ďakujem moc za všetky rady a postupy
Každopádne dôležitý je aj chlad potom
Najmä som chcela vedieť ako rýchlo reagovať v prípade takýchto skúsenosti,veď všeličím si ako mami pri tých deťoch prejdeme….
aka to bola pasta? to by ma zaujimalo....nevidela som ziadnu pastu s BKM